Освобождаването е във връзка с доклад на земеделския министър Кирил

...
Освобождаването е във връзка с доклад на земеделския министър Кирил
Коментари Харесай

Уволниха обвинения в схема с фотоволтаици шеф на Селскостопанската академия

Освобождаването е по отношение на отчет на земеделския министър Кирил Вътев и подадено заявление от проф. Мартин Банов за освобождение от заеманата служба.

Заповедта на министър-председателя е на съображение на Закона за Селскостопанската академия.

Миналата седмица проф. Банов и заместник-директорът на Института по почвознание, агротехнологии и отбрана на растенията Венета Кръстева бяха арестувани по обвиняване, че незаконосъобразно правили действия за намаление на категорията на аграрни земи.

Според държавното обвиняване през юни предходната година те направили длъжностни закононарушения, като по този метод била набавена и имотна полза.

Длъжностните нарушавания се състоят в незаконосъобразно намаление на категорията на аграрни земи, с цел да се даде опция на трети лица да изградят слънчеви съоръжения на нея.

Двамата обвинени бяха пуснати от ареста против парична гаранция, като на Пенкова беше избрана 40 хиляди лв. парична гаранция, а на Банов - 30 000 лв..

Съдът одобри, че по отношение на двамата има обосновано съмнение за възможна съпричастност към закононарушението, за което са упрекнати. Има и заплаха от осъществяване на закононарушение, извод за което може да се изведе от продължителността и повтаряемостта на закононарушението.

Високите постове, които заемат двамата също покачва риска от осъществяване на закононарушение. Съдът одобри, че няма заплаха от укриване от страна на двамата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР