Освободителната война доказва, че задачата на Русия е да създава,

...
Освободителната война доказва, че задачата на Русия е да създава,
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова: Освободителната война доказва, че Русия създава, а не разрушава

Освободителната война потвърждава, че задачата на Русия е да основава, а не да унищожава, съобщи новият дипломат на Руската федерация у нас н.пр. Елеонора Митрофанова в послание във връзка националния празник на България.

" Подвигът на съветските бойци и българските опълченци, воювали един до друг за възобновяване на държавността в България, ни разрешава на този ден да кажем:Това е наше общо завещание, наша обща победа, общ празник ", декларира тя в първата си обществена изява у нас.

По думите ѝ " днешния празник е константа в българската история и тази големина не зависи от каквито и да е политически желания ". Посланичката споделя също, че за освободителните битки на България знае от лекциите в Института за интернационалните връзки в Москва.

" Вълнуващо ни разказваха за битката на българския народ, за бъдещето му. Как българите се стремят да поемат по личния си път, да живеят свободно, сами да дефинират насоката на своето развиване ", споделя Митрофанова.

" Убедена съм, че ще развиваме съдействието сред нашите две страни в дух на взаимно почитание и равностойно партньорство ", декларира още тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР