Освободиха ромите, ударили полицай в Хасково Ромите, които нападнаха полицаи

...
Освободиха ромите, ударили полицай в Хасково Ромите, които нападнаха полицаи
Коментари Харесай

Освободиха ромите, ударили полицай в Хасково

Освободиха ромите, блъснали служител на реда в Хасково Ромите, които нападнаха служители на реда в Хасково с брадви и сатъри, са освободени от ареста. След приключване на 24-часовото задържане от Министерство на вътрешните работи, нощес петимата мъже напуснаха ареста без обвиняване.

Екшънът се разигра в сряда вечерта. 20-годишна жена подала сигнал на телефон 112 подала, че брачният партньор ѝ и неговият татко са я изгонили от палатката, в която живее и са я заплашили, че ще вземат 2-годишното ѝ дете и че ще я принудят да проституира. От полицията изпратили автопатрул за инспекция на сигнала. На място 28-годишен мъж, с който подателката на сигнала живее, и 54-годишният му татко са отправили закани към дамата за ликвидиране и отказали да ѝ върнат детето.

 ромка съобщи, че ще съдят Министерство на вътрешните работи Дарик радио, Хасково

Те били предизвестени от чиновниците на реда да спрат и били извикани в постройката на районното ръководство в Хасково за изясняване на случая. Ромите обаче отказали. Двамата мъже почнали да насочат закани и закани за разпра към служителите на реда. В същото време с два автомобила пристигнали осем души, които без да имат отношение към случая, нападнали служителите на реда с брадви, сапове и улуци, които носели. Един от новодошлите блъснал с пестник в главата чиновник на реда.
 
За преодоляване на обстановката и с цел да не се позволен още похищения по отношение на служителите на реда е употребявано огнестрелно оръжие , като е стреляно във въздуха и няма потърпевши. Служителят на реда Димитър Кючуков, потърпевш при мелето, е прегледан в Центъра на незабавна помощ в Хасково, нанесена му е лека телесна щета.-->

Ромите обявиха нощес пред Дарик, че са били бити в полицията и демонстрираха синини по тялото си. Техните родственици, които ги чакаха на входа на РПУ-то обясниха, че са наели юристи и ще съдят Министерство на вътрешните работи. Началникът на Районното полицейско ръководство в Хасково Иван Расоков съобщи, че няма да има дисциплинарна инспекция на подчинените му, тъй като няма превишаване на служебните им отговорности и че те са работили според закона.

 Христо Янев твърди, че е обичай от полицията Дарик радио, Хасково

В момента кв. „ Република ” е под полицейска блокада, тъй като единият от нападателните с служителите на реда е избягал. Директорът на полицията Ангел Цанков изясни, че акцията ще продължи до намирането на 28-годишния мъж, който е от димитровградското село Злато поле.

От прокуратурата обясниха, че обвинявания ще има за петимата мъже, само че това ще стане откакто следствието събере всички доказателства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР