Освободиха под гаранция Елена Динева - жената до Васил Божков.

...
Освободиха под гаранция Елена Динева - жената до Васил Божков.
Коментари Харесай

Елена Динева излиза на свобода срещу 750 000 лв.

Освободиха под гаранция Елена Динева - дамата до Васил Божков.

750 000 лева парична гаранция дефинира съдът. Прокуратурата ще стачкува, тъй като упорства Динева да остане в ареста, а пък юристите на Динева ще апелират това определение, тъй като тя може да си разреши толкоз висока гаранция. Адвокат Людмил Рангелов сподели, че Елена Динева е със запорирани сметки и имущество и няма от къде да вземе толкоз пари за гаранцията, само че не уточни каква гаранция би могла да си разреши тя.

Съдът одобри, че е налице обосновано съмнение за осъществените от Динева закононарушения, в които тя е упрекната, само че счита, че в случай че бъде удължено още задържането й под стража, това би било голословна принуда по отношение на нея.

Според юристите, Елена Динева е арестувана просто тъй като е брачна половинка на Васил Божков. Според обвиняването обаче - тъй като тя дружно с Божков и 9 други участници в проведена незаконна група е правила редица закононарушения - противозаконна търговия с културни полезности, укриване на налози, финансови закононарушения и други сходни.

Решението ще бъде обжалвано и крайното определение ще бъде на Апелативния профилиран углавен съд след седмица. Ако Елена Динева не си заплати гаранцията, няма да може да излезе от ареста.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР