Освободиха майката на 3-годишния Драгомир от Русе, който загина при

...
Освободиха майката на 3-годишния Драгомир от Русе, който загина при
Коментари Харесай

Дядото на загиналото дете в Русе: Ако не осъдят майката на внука ми, ще заведа дело срещу нея

Освободиха майката на 3-годишния Драгомир от Русе, който почина при пожар в дома си, тъй като е оставен самичък, без контрол. Срещу нея има произвеждане за държане на високорискови наркотични субстанции, под надзора на Районната прокуратура. От там споделиха, че няма да желаят повторното ѝ задържане, защото до момента не е била осъждана. В същото време Окръжната прокуратура проверява палеж на жилището, в който почина детето.

Дядото по бащина линия на починалото дете Драгомир Ковачев описа пред Българска национална телевизия, че бащата се е грижел за момченцето, само че майката го е изгонила преди месец. Въпреки това вечерта преди случая той отишъл да им остави пари. 

Той не знае къде сега се намира майката на внука му, той се е заел да провежда погребението. И споделя, че в случай че тя не бъде наказана, той ще заведе против нея гражданско дело.

" Той постоянно се е интересувал от това дете. Той като даде някой лев и тя незабавно му споделя остани. На идващия ден – заминавай си. И на 29 в действителност потегля на работа в 7 без 20. Следобед е звънял по телефона, телефонът ѝ бил изключен ", описа Драгомир Ковачев.

Едва вечерта към 18.30 бащата и дядото схващат, че детето е умряло в болничното заведение. Дядото описа, че майката редовно не е полагала грижи за детето, той и брачната половинка му даже са желали да го осиновят, само че тя не се съгласила. Момчето е било записано в ясла, само че не я посещавало постоянно.

Прокуратурата проверява палеж за случая със починалото 3-годишно дете в Русе

" Ако го заведе един ден, след това цяла седмица не го води. Оставяла го е и там. Хората ми звънят – стана какъв брой часа, ние не можем да си тръгнем, лелките не могат да си тръгнат, бягаме да го вземаме ", добави Драгомир Ковачев.

Социални чиновници са помагали на 35-годишната майка финансово и с облекла, даже са ѝ предложили да я настанят за лекуване на зависимостта ѝ, само че нейната майка е отказала.

" Аз бях склонен, дори споделих ще платя някои работи, само че майката сподели не, ние ще я подложим на наше лекуване, ние имаме познати. Така и си остана обаче ", прибавя още дядото на момченцето.

" Малкият в действителност, като са отишли да го вземат там, разрушили са вратата и са намерили 6 запалки по земята. Пожарникарят споделил, че детенцето се е самозапалило. Това съм склонен, не съм склонен, че тя го е оставила 6 часа без контрол. Ако тя беше там, то нямаше да бъде мъртво. Ние изгубихме едно дете, аз седнал съм тук и плача по през целия ден ", сподели още Драгомир Ковачев.

От Окръжната прокуратура оповестиха, че по време на следствието за палежа ще се събират и доказателства за това дали майката е основала заплаха за живота на сина си, оставяйки го без контрол и задоволително грижи.

Назначена е и съдебномедицинска експертиза за определяне на повода за настъпване на гибелта. За палежа се планува наказване от 5 до 15 години, а за оставеното дете без контрол - отнемане от независимост до 3 години и публично неодобрение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР