Освободеният от длъжност изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов препоръча

...
Освободеният от длъжност изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов препоръча
Коментари Харесай

Ексшефът на Булгаргаз прогнозира, че 1 млрд. лв. ще изтекат при посредници

Освободеният от служба изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов предложи да се следи какво ще се случва на газовия пазар у нас вследствие на измененията от страна на държавното управление. Той допусна, че към 1 милиард лв. ще потънат в частните джобове на медиатори, които ще бъдат намесени в доставката на газа у нас.

" Следете какво ще се случва с " Булгаргаз ". Изтича едното краткотрайно съглашение с азерите, нямаме гръцка връзка, евентуално няма да стане до края на годината, изтича и договорът с " Газпром ". Нищо чудно да се намърдат и компании, които ще играят ролята на медиатори. Това са подозренията. Нямам друго пояснение да се унищожава една фантастична компания. " Булгаргаз " е като поддръжник на българската промишленост и изобщо в газовия бранш. Разликата в цената на " Булгаргаз " и на европейските пазари, т.е. цената, по която търговците могат да докарат газа в България, пресметнато през количествата, е 1 милиард за последната година, в това число и януари месец. Този 1 милиард лв. най-вероятно ще иде в частни джобове, няма да бъде под формата евтино, промишлеността да се възползва и така нататък ", сподели Николай Павловпред Нова телевизия.

На въпрос кои са огромните играчи, които ще си поделят парите, Павлов отговори: " Това са огромните търговци. В момента те всячески си се пробват да прекарват своите ползи, в това число и през КЕВР . Не мога да назова компании, вижте кои са огромните търговци, следете какво ще се случи през идващите месеци ".

Николай Павлов сподели, че не е получавал призовка за разпит, само че е сигурен, че няма причина да бъде измамен под наказателна отговорност.

" Няма неверни решения, които да доведат до увеличение на цената. Всеки един контракт се разисква от специалисти и ръководители. Минава се през БЕХ и се стига до Министерството на енергетиката ", изясни той.

Според някогашния началник на „ Булгаргаз “, обвиняванията отправени към държавния мополист са неоснователни.

" В цяла Европа цените на газа са високи, у нас са едни от най-ниските. Поскъпването в България се дължи напълно на външни фактори. Свършили сме си работата - не сме оставили никой без газ, имаме рекордни продажби и голяма облага ", съобщи Николай Павлов.

В петък в 17:30 часа той, дружно с целия управителен ръб на „ Булгаргаз “, бяха освободени от управлението на „ Булгаргаз “. Аргументът на енергийния министър Александър Николов от " ИТН " за промяната на ръководствто беше, че не са миксирали добре газовите доставки за България, с цел да се понижи цената на природния газ.

В понеделник на конференция министър председателят Кирил Петков разгласи, че чака до дни обвинявания против Николай Павлов, каквито досега към момента няма.

Това докара до рецензия от страна на президента Румен Радев и предизвестие към Петков да не се изкушава от модела Борисов. Николай Павлов се смята за човек на Румен Радев, тъй като беше длъжностен министър на енергетиката в първия кабинет на настоящия президент при започване на 2017 година, след което се върна отпред на „ Булгаргаз “.

На идващия ден държавното управление анонсира огромно следствие в енергетиката. Премиерът Кирил Петков и вътрешният министърБойко Рашков оповестиха в сряда, че високите цени и усложненията за потребителите са резултат от съответни дейности в „ Булгаргаз “ и КЕВР.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР