Освободеният министър на отбраната Стефан Янев се обърна към премиера

...
Освободеният министър на отбраната Стефан Янев се обърна към премиера
Коментари Харесай

Стефан Янев към Петков: Не съм твой министър - нито съм бил, нито ще бъда

Освободеният министър на защитата Стефан Янев се обърна към премиера Кирил Петков, който изиска оставката му поради „ водене на друга външна политика “ от тази на държавното управление и отвод да назове с думата „ война “ протичащото се в Украйна.

„ Мой боен министър не може да употребява думата интервенция вместо думата война “, беше аргументацията на премиера в понеделник.

Янев употребява профила си във Фейсбук през днешния ден, с цел да съобщи: „ Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър - нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на България, послужвам само на родината и ще продължа да го върша “.

Оставката му публично беше гласувана от Народното събрание на 1 март, а наследникът му е Драгомир Заков – досегашният дипломат на България в НАТО.

„ В разгара сме на рецесия. Криза, която към този момент съществено размести пластовете на системата на интернационалните връзки и е на път да промени нейната логичност. Тя има капацитет да докара до пагубни последствия в доста връзки. До филантропична злополука, само че също и до съществени стопански, финансови и обществени последствия. От дейностите и решенията, които взимаме сега, ще зависи по какъв начин ще премине България през този сложен интервал, който ни чака “, сподели Янев.

„ А вероятността не наподобява по никакъв начин добра. Тя не е добра и тъй като държанието на главните политически сили в страната сега е основано на популизъм и лансиране на прочувствени тези. Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти въз основата на страданията на хората. Но аз съм убеден, че българските жители към този момент добре се ориентират в обстановката. Те са мъдри и няма да позволен да бъдат употребявани в пропагандни акции в нечий интерес “, гласи известието на някогашния министър.

Той декларира, че главната задача на държавното управление е да пази националния интерес и споделя, че постоянно се е водил от него, до момента в който е бил министър на защитата и длъжностен министър председател в двата кабинета, назначени от Румен Радев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР