Освободеният депутат от ПП-ДБ Ивайло Шотев вече е назначен като

...
Освободеният депутат от ПП-ДБ Ивайло Шотев вече е назначен като
Коментари Харесай

Зам.-министърът на икономиката Шотев, син на висш кадър от ДС

Освободеният народен представител от ПП-ДБ Ивайло Шотев към този момент е назначен като зам.-министър на на стопанската система и промишлеността. Той беше народен представител от групата на Политическа партия от 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. В този парламент той е член на две комисии - по бюджет и финанси и за надзор над службите за сигурност.

Шотев подаде оставка от Народно събрание и през вчерашния ден тя беше гласувана. Още същия ден той е назначен на поста в Министерство на стопанската система и промишлеността.

Отново припомяме, че преди време беше публикувана информация за бащата на Шотев. Той е бил основна фигура в тогавашния отдел на Второ основно ръководство на Държавна сигурност (ВГУ-ДС), който е разработвал американската легация и резидентурата на Централно разузнавателно управление на САЩ там през първата половина и средата на 80-те години на предишния век. Според кадровото досие в архива на Комисията по досиетата, Валентин Илиев Шотев стартира кариерата си в структурите на Държавна сигурност на 21.10.1983 година като шпионин в отдел 01 на Второ основно ръководство (ВГУ-ДС), откакто в интервала 1979-1983 година завършва  I-ви факултет ( " Държавна сигурност " ) на Висша специална школа („Георги Димитров"1969-1987 " Г. Димитров " в Симеоново.

Това не е единственият кадър на ПП-ДБ с връзки от близкото минало в Държавна сигурност. Кандидатът на същата групировка за кмет на София Васил Терзиев също е от семество на висши офицери от репресивния орган на Българска комунистическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР