Освободените от стратегическия резерв на САЩ 50 милиона барела петрол

...
Освободените от стратегическия резерв на САЩ 50 милиона барела петрол
Коментари Харесай

Ще свали ли Байдън цената на бензина за Деня на благодарността?

Освободените от стратегическия запас на Съединени американски щати 50 милиона барела нефт покриват половината от дневното международно ползване, написа в заглавие в. " Файненшъл таймс ". Британското издание показва, че американският президент Джо Байдън се е опитал да направи подарък за Деня на благодарността на американските автомобилисти, обявявайки през вчерашния ден най-голямото до момента освобождение на нефт от запаса на Съединени американски щати в устрема си да понижи цените на бензина.

Вестникът акцентира, че стъпката е била координирана с Китай, Индия, Япония, Южна Корея и Англия, които също са мощно наранени от високите цени на петрола на интернационалните пазари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ежедневникът отбелязва, че този опит за понижаване на цените на бензина, които набъбнаха доста през миналата година, наподобява дава противоположен резултат, защото интернационалните котировки на петрола вид " Брент " набъбнаха същия ден с 3,3 % до 82,31 $ за барел.

Американското държавно управление за първи път анонсира опцията за освобождение на количества нефт от стратегическите запаси по време на конференция, проведена от " Файненшъл таймс " предишния месец, когато американската министърка на енергетиката Дженифър Гранхолм сподели, че сходно нещо се разисква.

Британското издание отбелязва, че Саудитска Арабия, Русия и други страни членки на ОПЕК+ отхвърлиха нееднократните апели на Съединени американски щати да усилят предлагането.

Вестникът показва, че повишението на интернационалните цени на петрола идва, откакто интернационалните търговци са пресметнали, че общото количество освободени запаси ще е по-малко от предстоящото, а ОПЕК+ може да отговори със редуциране на производството, което да е по-голямо от плануваното.

Според анализатори Китай за пръв път в най-новата си история взе участие в сходно начинание. " Въпросът за един милион $ е по какъв начин ОПЕК+ може да отговори на сходна стъпка ", разяснява за " Файненшъл таймс " енергийният специалист Бьорнар Тонхауген и добавя: " Ако стъпката бъде възприета като нападателна... групата на международните производители на нефт на доктрина би могла да даже да редуцира предлагането през януари, с цел да резервира облагите си ".

Изданието показва, че настоящето освобождение на нефт от стратегическите запаси на Съединени американски щати е по-голямо от това, което се случи по време на гражданската война в Либия през 2011 година

Според анализатори е малко евентуално това да създаде подобен резултат върху цените, на какъвто се надява Байдън, и всъщност е корист със стратегическите запаси.

Англия ще освободи 1,5 млн. барела, а Индия 5 млн. барела , акцентира английското издание. Ангажиментите на останалите страни към момента не са оповестени.

Ежедневникът обобщи, че Байдън е изправен пред възходящ политически напън да овладее растежа на цените на бензина, които се усилиха с 60 % през миналата година, както и други източници на високата инфлация в Съединени американски щати, повлияла отрицателно на рейтинга на президента и други демократи в Конгреса преди междинните избори следващата година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР