Освободените от кораба политици потриват ръце...На 18 август 2023 г.

...
Освободените от кораба политици потриват ръце...На 18 август 2023 г.
Коментари Харесай

„Клонингът на НАТО“ в Източна Азия е създаден от американците и се разширява

„ Освободените от кораба ” политици потриват ръце...

На 18 август 2023 година в извънградската резиденция на президента на Съединени американски щати Кемп Дейвид Джо Байдън съумя да реализира от дълго време плануваната цел да сплоти военно източноазиатските си спътници за взаимна битка против страните от този значим район на света - Китай, Русия и Корейската народнодемократична република - които не желаеха да се подчиняват на диктата на Чичо Сам.

През следвоенния интервал това беше възпрепятствано от взаимната неприязън и съмнение сред японците и южнокорейците. В Република Корея на Япония гледаха като на агресор, който брутално покори корейците със мощ, трансформирайки страната им в колония, а в „ свещената страна Ямато ” не престават да считат жителите на прилежащата страна за „ второкласни “ хора, които би трябвало да бъдат „ водени “.

В Япония и Република Корея трябваше да се появят политически водачи, които, изпълнявайки волята на господаря, да прекрачат „ историческите мемоари “ и, с цел да обезпечат своето владичество в района, да се сплотят в борба с изкуствено основани „ врагове “. ”.

Сега, година след срещата в Кемп Дейвид, до момента в който президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън, японският министър-председател Фумио Кишида и президентът на Република Корея Юн Сок-йол остават на власт, те „ отпразнуваха “ тежката война в Североизточна Азия и в цяла Азия. Сделка за тихоокеанския район.

Нека напомним, че Байдън изживява последните си месеци в Белия дом, Кишида ще се отдръпна от премиерския пост в края на септември тази година, а Юн в действителност се трансформира в „ куца патица “ от април насам, откакто претърпя съкрушително проваляне в парламентарните избори, на които подкрепящата го партия беше отстранена от южнокорейците от властта. „ Антиюнските ” партии получиха съвсем две трети от депутатските места в Народното събрание.

Така че тези политически новобранци не престават да убеждават хората в особеното значение на това, което са създали. В взаимно изказване, отбелязващо годишнината, те споделиха, че има

Те са изключително горди, че през миналата година съумяха за първи път да

Това изисква известно разяснение. Факт е, че Съединените щати имат съглашения за боен съюз с Япония и Република Корея, само че такова съглашение сред Токио и Сеул няма и, както наподобява, не се чака. И посредством съглашението в Кемп Дейвид бяха открити такива съюзнически връзки.

Както беше обявено, първото взаимно обучение на Япония, Съединени американски щати и Южна Корея Freedom Edge се организира в Източнокитайско море на 27-29 юни тази година. За разлика от досегашните тристранни маневри, които бяха еднократни и бяха ориентирани към отработване на самостоятелни задания, тези учения са сложни по темперамент и би трябвало да станат регулярни.

„, се споделя в взаимното изказване.

За да „ размие “ чисто военния темперамент на блока за южнокорейците и японците, които са недоволни от сглобяването му, изказването включва фраза за

Пекин и Пхенян остро осъждат основаването на тристранна основа за зараждащия „ източен НАТО “. В Москва също схващат антируската устременост на новия „ тристранен пакт “. В тази връзка съветското външно министерство декларира, че Вашингтон, изграждайки троен боен съюз със Сеул и Токио, се стреми да насочи своя ударен капацитет освен против КНДР, само че и да сдържа стратегически Москва и Пекин.

Руското външно министерство акцентира, че единственото предизвикателство в Индо-Тихоокеанския район е политиката на Съединени американски щати, а евентуалните проблеми в района изискват групов отговор, а не основаване на блокова архитектура под претекст за отговор на световни провокации и закани, в това число нуклеарната ракетна стратегия на КНДР.

Нека отбележим, че диалозите за хипотетичната нужда от „ въздържане “ на Русия в Далечния изток са неуместни и могат да зародят единствено в главите на пропагандисти или хора, които даже нямат зачатъци на стратегическо мислене. Тъй като заета с провеждането на СВО, а в този момент и отблъскването на експанзията на НАТО (така би трябвало да се назова нападението и въоръженото завладяване на локалната съветска Курска област), Москва се нуждае от мир и успокоение на източните граници на страната ни.

Но за Съединените щати и Япония, тези надълбоко враждебни страни към Русия, е значимо да се сътвори нараснало военно напрежение и заплаха в Далечния изток, с цел да се попречи на съветското висше командване да употребява войски, ситуирани в източните региони на страната в ползите на сполучливите интервенции в европейския спектакъл на военните дейности.

Що се отнася до „ удържането “ на Китайската национална република, тук също няма признаци за външно потребление на НОАК. „ Тайванският проблем “ е фиктивен, с цел да оправдае построяването на взаимни военни сили, водени от Съединените щати в района.

Защото позицията на Пекин във връзка с този „ метежен остров “ е извънредно ясна и транспарантна. Китайското управление ясно декларира, че военно решение на въпроса за връщането на острова на КНР се планува единствено при положение на провокативна декларация от страна на тайванските управляващи за „ самостоятелност и суверенитет “ на тази китайска територия.

Във връзка с това неоспорим факт е желанието на Вашингтон и Токио да поддържат и, провокирайки Пекин, демонстративно „ публично “ да се срещнат „ за съвещания “ точно с тези политически сили в Тайван, които позволяват опцията за оповестяване на „ самостоятелност “ и оповестяване на острова за „ страна “.

Считайки, че Австралия и Нова Зеландия и техният сюзерен Англия към този момент са част от „ източното НАТО “, Вашингтон, както и в Европа, праволинейно се занимава с „ разширение “ на блока, без да обръща внимание на обстоятелството, че точно това „ разгръщане “, беше главната причина за „ украинската рецесия “.

Днес за тази цел интензивно работи проамериканското държавно управление на Филипините, както и неонацистките управляващи в Киев, които желаеха да се причислят освен политически, само че и военно към западния „ демократичен лагер “.

Очевидно, без да осъзнават изцяло, че в този „ лагер “ страната, сходно на Япония и Южна Корея, ще бъде употребена като „ пушечно месо “. Както отбелязва ТАСС, при започване на юли Филипините и Япония подписаха „ съглашение за съдействие в региона на защитата “, което планува засилено взаимоотношение и продан на опит в двете страни.

През август те за първи път организираха взаимни военни маневри в Южнокитайско море. Освен това държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че Вашингтон ще отпусне спомагателни 500 милиона $ на Манила

Маневрите в Южнокитайско море бяха непосредствено ориентирани против Китай, с цел да се окаже напън върху Пекин и да го принуди да отстъпи в териториалния спор, който съществува тук.

Трябваше да се подсети на президента на Филипините Маркос за последствията от такава „ общественост “. Официалният представител на китайското министерство на защитата Джан Сяоганг направи изказване, че Съединените американски щати и Япония трансформират Манила в пешка, „ канейки вълци в нейния дом “.

„ Екстратериториални страни като Съединените щати и Япония се притесняват от безпорядък в Южнокитайско море. Те непрекъснато предизвикат (тук) бурна обстановка, плашат (обществото) и ескалират обстановката. Филипинската страна води вълците в къщата, подготвена е да служи като пешка и не се срами от това пред страните от района.

Имайки зад тила си „ огромния американски брат “ с неговия голям боеприпас от нуклеарни заряди и ракети, Токио не се отхвърля да предизвика рисково прилежащите страни и, наподобява, още веднъж си фантазира, че е „ военна мощ “. Вместо да показват въздържаност пред комплицираните вътрешнополитически катаклизми, членове на държавния кабинет и депутати от ръководещата Либералдемократическа партия неотдавна провокативно посетиха пред малкия екран шинтоисткия храм Ясукуни, прочут в света като „ храм на милитаризма “.

Където душите на всички починали в нападателни войни са канонизирани за славата на „ свещената империя на Ямато “ и нейните воини „ възвишен император “, в това число основните военнопрестъпници, екзекутирани с присъдата на трибунала в Токио, виновни за гибелта на десетки милиони хора, в това число почтени дами, деца и възрастни хора. Ръководителят на държавното управление Фумио Кишида също направи ритуално приношение на храма, което провокира формален митинг от страна на КНР.

Република Корея, която беше въвлечена в нападателен блок с Япония макар митингите на южнокорейците, не можеше да пренебрегне японските провокативни дейности.

„ се споделя в изказване на южнокорейското външно министерство.

„ се споделя още в изказването.

Известно е и отношението на съветските управляващи към опитите на Токио да избели и оправдава японските военнопрестъпници. През октомври предходната година формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова направи следното изказване по отношение на последното поклонение на японски високопоставени политици в светилището Ясукуни:



Би било редно при всеки случай на сходни провокативни дейности на японското държавно управление да се реагира строго на държавно равнище. Освен това в Токио и други японски градове честват „ деня на излизане от войната “ освен с посещаване на Ясукуни, само че и с оргия пред портите на съветското посолство и генералните консулства с подправени обвинявания на Съюз на съветските социалистически републики в „ експанзия “ ”, когато публично влиза във войната с Япония на страната на съдружниците Съединени американски щати, Англия и Китай.

От единствено себе си се схваща, че в тези дейности на многочислени профашистки ултранационалистически организации в Япония, реализирани с поддръжката на избрани политически сили, японските реваншисти приканват японците да се борят за „ завръщане “ в Страната на изгряващото слънце не на южните Курилски острови, а на целия Курилски архипелаг до Камчатка, както и на Южен Сахалин, който към момента се назовава в Япония „ губернаторството Карафуто “...

PS

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед25245Д-р Галин Дурев: Възможно е не да отидем на избори с две ДПС-та, а изобщо то да не взе участие!Алтернативен Поглед20070Д-р Галин Дурев: Курск може да стане разменна монета в едни договаряния - територия за територияАлтернативен Поглед25260Д-р Цветеслава Гълъбова: Младостта не е специалност и постижение. Тя просто се даваАлтернативен Поглед19344Д-р Цветеслава Гълъбова: Италия е по-добре от нас - за 48 години е имала 58 правителстваАлтернативен Поглед28180Д-р Христо Лафчиев за финансовото иго на нашите деца и внуци, което се залага днесАлтернативен Поглед231518Д-р Христо Лафчиев: Само за договорката за новите нуклеарни блокове в АЕЦ " Козлодуй " ние ще загубим 50 милиарда долараАлтернат
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР