Освободена съм от длъжност като член на Съвета на директорите

...
Освободена съм от длъжност като член на Съвета на директорите
Коментари Харесай

Невена Петрова от Ел Би Булгарикум: Втрещена съм!

Освободена съм от служба като член на Съвета на шефовете в понеделник, 20 февруари т.г., до момента в който съм отсъствала от страната, без ясни аргументи и без да бъда извикана за пояснение.

Това показва в изказване до медиите, Невена Петрова, която през вчерашния ден бе освободена от длъжността ръководител на Съвета на шефовете на " Ел Би Булгарикум " ЕАД.

Петрова осведоми, че след сполучливо преминат конкурс на 24 ноември 2022 година е била определена за член на Съвета на шефовете на сдружението с мандат от 5 години на база показана идея за развиване на държавното сдружение. На първия Съвет на шефовете бях определена и за ръководител на Съвета на шефовете, а Николай Маринов (също освободен), за изпълнителен шеф, показва Петрова. 

Невена Петрова акцентира, че управлението навреме е подавало желана информация от ДКК ЕАД на всеки три месеца и по нея не е имало забележки. " Работим по осъществяване на утвърдена от ДКК ЕАД актуализация на бизнес стратегия за интервала 2021-2023 година, като няма забележки и по нейното осъществяване, в това число нарастване на заплатите на чиновниците и закупуване на съоръжение и транспортни средства, предава Българска телеграфна агенция.

Ако няма нужда от справедливи критерии за освобождение, какъв е смисълът да се вършат състезания за избиране на членовете на Съвета на шефовете на обществените предприятия с дълготраен мандат и утвърдена от жури идея за развиване? Достатъчни ли са три месеца, с цел да бъде дадена оценка за осъществената работа? ", пита Петрова.

Тя акцентира, че " Ел Би Булгарикум " ЕАД не създава и не доставя некачествена продукция. Всички млечни артикули на компанията са направени със суровина, която дава отговор на критериите за сурово краве мляко с масленост над 3,6 на 100 и дефинира като погрешно изказванието на Венцислав Димитров, шеф на ДКК, че доставеното сурово мляко от новите снабдители е некачествено.

" Истинската причина за нашето освобождение е неимоверното предпочитание на Венцислав Димитров да изземе оперативното ръководство на " Ел Би Булгарикум " ЕАД от управлението, определено след преминат конкурс единствено преди три месеца. Причината е, че ние показахме, че няма да следваме директни разпоредби от него на оперативно равнище ", показва Петрова.

По думите й от средата на декември предходната година " той оказвал напън върху управлението на " Ел Би " за безпринципни назначения, с които да се образува проведена група под негово управление, която на процедура да поеме надзор над сдружението ".

" Ние се противопоставихме на този високомерен метод за интервенция в оперативното ръководство на сдружението, в това число и за налагане на нов снабдител на суровина, който с изключение на сурово мляко оферира и изсъхнало мляко, което беше изцяло недопустимо за нас – " Ел Би Булгарикум " ЕАД в никакъв случай не е произвеждало краен артикул със суровина, друга от сурово мляко ", показва още Петрова.  

Според нея от края на януари в сдружението са постъпвали написани от Венцислав Димитров заповеди, в качеството му на изпълнителен шеф на ДКК ЕАД и едноличен притежател на капитала на " Ел Би Булгарикум " ЕАД, които съгласно Петрова в пъти са надвишавали неговите пълномощия и съставляват, по думите й, корист със служебно състояние.

" Тези заповеди опонират на ползите на " Ел Би Булгарикум " ЕАД включително с Писмо изх. № ФСД-22-52-05/10.02.2023г. на изпълнителния шеф на ДКК ЕАД на " Ел Би Булгарикум " ЕАД се разпорежда " неотложно прекратяване на всички заплащания, без оглед на размер и съображение в това число влизане в договорни връзки от всевъзможен темперамент до издаване на последващи инструкции ". Това писмо действително блокира активността на сдружението ", счита Петрова.

Тя добавя, че за тези дейности документално са осведомени Съветът на шефовете на ДКК ЕАД и министърът на стопанската система и промишлеността на 14 февруари. " Доколкото ми е известно, Съветът на шефовете на ДКК ЕАД е бил осведомен с нашето писмо едвам на съвещанието на Съвета на шефовете на ДКК ЕАД, на което се е взело решение за нашето освобождение със глобата на министъра на стопанската система и промишлеността ", показва Петрова.

В изказването си тя изброява постигнатото през трите месеца, през които дружно с Николай Маринов са били на тези постове, като акцентира, че са били реализирани обилни резултати за развиване на сдружението.

Вчера от ДКК оповестиха, че заради редица сигнали за нарушения изпълнителният шеф на " Ел Би Булгарикум " Николай Маринов е освободен от служба. Решението е взето на съвещание на Съвет на шефовете на Държавната консолидационна компания (ДКК). Маринов заяви, че е освободена от служба и ръководителят на Съвета на шефовете на сдружението Невена Петрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР