Осветена в синьо ще бъде утре камбанрията в парк „Ямача“

...
Осветена в синьо ще бъде утре камбанрията в парк „Ямача“
Коментари Харесай

Камбанарията на „Ямача“ светва в синьо за кампанията „Дари д...

Осветена в синьо ще бъде на следващия ден камбанрията в парк „ Ямача “ в символ на съпричастност с пациентите, които се борят с нелечимата и подла болест пулмонална хипертония. Това оповестиха от кметството в Хасково.

У нас от това заболяване страдат близо 500 българи. Най-разпознаваемият признак на заболяването е посиняването на устните, ръцете и краката, което се получава поради дефицита на О2 в човешкия организъм. Пациентите с пулмонална хипертония са подвластни от кислородните апарати и от скъпоструваща поддържаща терапия.

5 май е разгласен за Световен ден на пулмоналната хипертония през 2012 година В акцията през 2021 година ще се включат над 80 пациентски организации от целия свят. Мотото на акцията е „ Дари мирис “, а община Хасково се включва в самодейността за първи път. Поканата е от Сдружение „ Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония”

Освен Камбанарията на Ямача в Хасково, в синьо на следващия ден вечер ще бъдат осветени Националният замък на културата в София, постройката на Командването на военноморските сили във Варна, постройката на общината в Бургас и параклисът-мавзолей „ Св. Георги Победоносец “ в Плевен.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР