Освен значително увеличения OLED дисплей и двойно по-производителния процесор, една

...
Освен значително увеличения OLED дисплей и двойно по-производителния процесор, една
Коментари Харесай

Изненада с Apple Watch 4: електрокардиограмата е само за САЩ

Освен доста нараствания OLED екран и двойно по-производителния процесор, една от основните особености на новия смарт часовник Apple Watch 4 е опцията да прави електрокардиограми. Но се оказа, че тази опция не е налична за всички.

Устройства за носене, можещи да записват и проучват зараждащите при работата на сърцето електрически импулси имаше и преди. ЕКГ датчик има да вземем за пример смарт часовника Asus VivoWatch BP. Освен това, предходната година FDA даде медицински документ на устройството AliveCor KardiaBand. Това е аксесоар, даващ опция на Apple Watch да записва електрокардиограми.

Но в този момент FDA за първи път сертифицира като ЕКГ уред новия смарт часовник на Apple – Apple Watch Series 4. Използваният нов датчик може да записва камерните фибрилации на най-разпространените видове аритмия. Това се смята за симптом за възникването на редица рискови сърдечно съдови болести.

Но с цел да може новият Apple Watch от четвърто потомство да направи електрокардиограма, е належащо профилирано приложение. Това приложение ще излезе малко след началото на продажбите на устройството. И още, профилираното приложение могат да конфигурират единствено жителите на Съединени американски щати. Счита се, че това е обвързвано с нуждата медицинските регулаторни органи на другите страни също да сертифицират новия смарт часовник.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР