Освен за увеличение на заплатите, синдикатите у нас искат и

...
Освен за увеличение на заплатите, синдикатите у нас искат и
Коментари Харесай

Синдикатите настояват и за необлагаем минимум


Освен за нарастване на заплатите, синдикатите у нас желаят и още веднъж да има необлагаем най-малко. Става въпрос обаче не за всеки служащ, а за младите фамилии. От КНСБ оферират 24 000 лв. от приходите на младоженците да бъдат необлагаеми за годината, в която са сключили брак, съобщи " Дарик ". По-рано през днешния ден от синдиката се срещнаха с групата на Обединените патриоти в Народното събрание по отношение на бюджета за идната година.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров изясни, че сега конгресът в Съединени американски щати разисква сходно предложение на президента Доналд Тръмп - всички фамилии, които имат подписан брак в Съединени американски щати през идната година, да имат необлагаеми средства от 24 000 $ за 2018 година Ако това се приложи към нашата действителност, може да се приказва за 24 000 лв., уточни той. По думите му става въпрос за 27 000 фамилии, които подписват брак у нас годишно. Може би това ще подтиква сключването на брак и би коствало на бюджета за идната година 45 млн. лв., сподели Димитров.

Президентът на КНСБ разяснява, че не са планувани съществени промени в данъчната политика за следващата година, което от синдиката не утвърждават. Твърдим, че за идната година би трябвало да се стигне най-малко до спор за механизъм за въвеждане на необлагаем най-малко, който коства 800 млн. лв., само че те ще влязат в джоба на всички работещи българи - 2,8-2,9 млн. души, разяснява той.

По думите му това е методът, по който държавното управление може да повлияе върху разполагаемия приход на българина. Пламен Димитров означи, че за следващата година за приходи, платени от бюджета, са планувани 726 млн. лв., а хората чакат повече. Според плановете на синдиката са нужни 960 млн. лв..

" Оценяваме положително това, което се прави за учителите, само че за останалите стъпката ще бъде много дребна ", разяснява президентът на КНСБ и добави, че не престават диалозите с финансовия министър преди бюджета да влезе в Министерски съвет и в НСТС до края на този месец. Според Димитров спомагателните средства могат да дойдат от битка със сивата стопанска система и увеличение на събираемостта на вноските за публично обезпечаване и опазване на здравето.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР