Освен за интелектуално възвисяване (казваме го с усмивка), книгите често

...
Освен за интелектуално възвисяване (казваме го с усмивка), книгите често
Коментари Харесай

3 книги за уикенда: Франсоаз Саган, Патрик ДеУит, Самара Париш

Освен за интелектуално възвисяване (казваме го с усмивка), книгите постоянно ни служат и за чисто развлечение. Трите заглавия от тази седмица ни потапят в света на висшето общество или остатъците от него, като съумяват да съчетаят горните две цели.

" Измъкване по френски "

Това е моментът, в който решиш да се изнижеш от празненство без да се сбогуваш с домакините. Към сходно прибягва Франсис Прайс - жена от заможните кръгове в Ню Йорк, изпаднала в неуместната обстановка брачният партньор й да почине при скандални условия, а банкрутът да чука на вратата й.
 Снимка 564056
Прайс, дружно с мекушавият си наследник Малкълм и котаракът Франк, вземат решение да се измъкнат от всичко това за Париж. И не - Градът на любовта не им предлага романтика, а тотално самоизтребление и финансова злополука. Романът на Патрик ДеУит е екранизиран с Мишел Пфайфър в основната роля.

Изд. Locus, 18 лева

" Как да преживеем абсурда "

Сравняват книгата на Самара Париш с хитовия сериал Bridgerton поради пикантните детайлности за живота на аристократите в Лондон през 19 век. И евентуално е по този начин - в центъра й е лейди Амелия Крофтън, която макар възпитанието и благосъстоянието си, има способността да се забърква в неуместни обстановка.
 Снимка 564058
В резултат на такава Амелия се оказва омъжена за човек, който преди малко е срещнала, който на всичкото от горната страна няма нито купа, нито благороднически маниери. Но пък сходна композиция е причина за доста занимателни обстановка, както и вероятно за възникване на същинска обич.

Изд. Сиела, 17 лева

" Гримираната жена "

Франсоаз Саган е най-сериозното име в днешната компания - авторка, чието писане постоянно ни е доставяло наслаждение. А с тази хаплива, откровена и откровено занимателна книга бихме прекарали лятната си отпуска, в случай че към този момент не бяхме я прочели.
 Снимка 564057
Дванайсет индивида пътуват на яхта из Средиземноморието за 10 дни. Сред тях са хора от света на киното, всемирски персони, богаташи - изобщо хора, които имат високо мнение за себе си. Камерната атмосфера и напрежението сред някои от тях обаче ще ги накарат да не помнят позите си и да покажат същинското си лице.

Изд. Колибри, 22 лева
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР