Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ДО КРАЯ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ДАВАМЕ ПАУЗА НА БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА
До края на българското европредседателство битката с корупцията ще бъде на процедура блокирана, сигнализираха адвокати и депутати. Причината е, че новата отраслова мегакомисия, която по закон би трябвало да проработи от началото на тази седмица, ще се образува месеци наред. Не е ясно какво ще работят до тогава чиновниците, които се трансферират в нея. Това ще забави проектите на премиера Бойко Борисов " до две-три години " да се оправи с корупционния проблем, както даде обещание пред европарламента предходната сряда.
Коментар на Actualno.com: Ние от дълго време живеем в " пауза на битката с корупцията ". И по всичко проличава, че тя ще продължи надалеч след края на европредседателството.
ИЗДИРВАН ОТ 2 ГОДИНИ съдебна експертиза ПОЯВИ БЕЗ ПРОБЛЕМ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР
Бившият служител на реда Венцислав Ангелов-Чикагото е един от стотиците търсени от българската страна с ефикасни, дефинитивни присъди. Според прокуратурата има над 500 такива случаи. Случаят на Чикагото обаче е по-различен – той се появи в ефира на Нова телевизия и съобщи, че не е наказан за наркотрафик, въпреки че по този начин било обявено.
Коментар на Actualno.com: След като никой не го търси на процедура, за какво да не се появява индивидът?
ЕКСПЕРТ: ДЪРЖАВАТА НЕ Е СЪБРАЛА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ОТ БИЗНЕСА С ГОРИВАТА
" Десетки милиони страната не е събрала от бизнеса с горивата. Тези милиони ние с вас ги плащаме. " Това съобщи шефът на петролната и газова асоциация Андрей Делчев в коментар за нередности в работата на Българската акцизна централизирани осведомителна система (БАЦИС). Делчев сподели, че става въпрос за ниска степен на отбрана на акцизни артикули, която дава опция да се трият транзакции, влакови композиции, танкери, които липсват и не се повяват.
Коментар на Actualno.com: Ние сме богата страна, не сме опряли до тези някакви десетки милиони.
СПАСИХА ЗАКЪСАЛИТЕ В БАЛКАНА, ИСКАЛИ ДА ПРАВЯТ ДРИФТ
Въпреки възбраната за прекосяване по панорамния път, 6-ма младежи от Раднево, пристигнали на връх Бузлуджа да се забавляват с колите си на снега, както и двама родители, заседнаха в дълбокия сняг и прекараха там цяла нощ. Специална избавителна интервенция ги извади от преспите.
Коментар на Actualno.com: Специални поздрави за родителите на тези младежи, които са им дали коли, и които са ги възпитали по този начин, че да не им пука от никакви правила и забрани.

ОТ ЦЪРКВАТА ИСКАТ ДА АНАТЕМОСАТ ПОЛИТИЦИТЕ ЗАРАДИ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ
Министерският съвет, който е дал своя вот такова нещо, би следвало да бъде в възбрана да посещава храмовете на Българската православна черква, в случай че не си изтегли предлагането за ратификация на Истанбулската спогодба. Що се отнася до националното посланичество, тези, които си разрешат да гласоподават сходно нещо, би следвало незабавно да бъдат отлъчени от църквата. С тези думи отец Дионисий разяснява Истанбулската спогодба.
Коментар на Actualno.com: Заради непрекъснатото ангажиране на църквата с извънредно значими проблеми, в храмовете по този начин или другояче никой не стъпва. Така че опасността не важи.
ШОФЬОР ОТНЕСЕ 1000 ЛВ. ГЛОБА, ФАЛШИФИЦИРАЛ МОЩНОСТТА НА КОЛАТА СИ ЗА ПО-НИСЪК ДАНЪК
1000 лева санкция би трябвало да заплати притежател на лека кола поради машинация с 1 киловат разлика в мощността на автомобила му. Малката привидно разлика обаче е машинация с подправяне на свидетелството за регистрация, направена за икономисване на пари от налог.
Коментар на Actualno.com: Как все се оказва, че тези с мощните коли са най-големите тарикати...
ШЕСТИМА ПОСТРАДАХА ПРИ ВЕРИЖНА КАТАСТРОФА НА " ХЕМУС "
Шестима души са потърпевши при верижна злополука на автомагистрала " Хемус ". Двама от ранените са били дрогирани.
Коментар на Actualno.com: Пияните и дрогираните постоянно си мислят, че са безсмъртни, а се оказва, че не са.
СИНОДЪТ ПРИЗОВА ЗА УСЪРДНА МОЛИТВА ПРОТИВ ПРИЕМАНЕТО НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Призив за усърдна молитва срещу приемането на Истанбулската спогодба насочи Светият Синод. Решено е изключително, ежедневно във всички храмове и манастири да се отслужва молебен срещу конвенцията.
Коментар на Actualno.com: Чакаме по кое време ще почнат да ръсят със захар.

20 000 КМ ПЪТИЩА У НАС съдебна експертиза ОХРАНЯВАТ СЪС 148 КАМЕРИ
Загиналите при произшествия през предходната година у нас са 680, към 7 000 са ранените на пътя. 20 000 километра пътна мрежа се охраняват със 148 камери, което е извънредно незадоволително. През последните 5 - 6 години у нас не е закупувана нито една камера от „ Пътна полиция “. Това сподели Владимир Тодоров, ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия.
Коментар на Actualno.com: Важно е да се договарят пари за заплати и бонуси, действителните ограничения - когато, тогава.
МЕРКИТЕ СРЕЩУ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ В СОФИЯ - ВЪПРОС НЕ НА КОНТРОЛ, А НА ЛИЧЕН ИЗБОР
Столична община няма да управлява в действителност осъществяването на ограниченията против мръсния въздух, а ще разчита на персоналната отговорност и съзнание на всеки.
Коментар на Actualno.com: Какво ярко бъдеще чака тези дълго въображаеми ограничения " по избор "...
И МЮФТИЙСТВОТО ПРОТИВ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, АРГУМЕНТИРА съдебна експертиза С КОРАНА И ИСЛЯМА
Истанбулската спогодба не е привилегия за българските мюсюлмани. Тя крие опасности за идентичността като под формата на възпрепятстване на насилието над женския пол взима на прицел устойчивостта на фамилиите ни. Това се показва в мнение на Главното мюфтийство в Рeпублика България.
Коментар на Actualno.com: Който има нервите да изчете цялата позиция, неизбежно стига до въпроса Мюфтийството или Синода ще завоюват в тази люта конкуренция купата " Счупен тъпомер ".


МЕДИЦИ В СТОЛИЧНА ПОЛИКЛИНИКА РАБОТЯТ ПРИ МИНУСОВИ ТЕМПЕРАТУРИ
Медиците в столична поликлиника работят при условия на свиреп мраз. Ситуацията в 9 ДКЦ се повтаря от предходната година. Лекари и пациенти и тази зима не престават да работят без парно и без тоалетна за пациентите.
Коментар на Actualno.com: Тъй като студът убива вирусите, тъй че в действителност тези условия са извънредно здравословни.
ГЛОБЯВАТ РОВЕЩИ В КОФИТЕ ЗАРАДИ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ
Глоба за ровене по кофите. Като част от ограниченията за справяне с мръсния въздух в София, общинските чиновници започнаха масирана акция. Идеята е да се ограничи горенето на битови боклуци, само че инспекторите не пощадиха даже и хората, които ровят в кофите за парченце самун.
Коментар на Actualno.com: Столична община впечатлява с всяка своя " мярка " против мръсния въздух.
ГЛАС ОТ ЦЪРКВАТА: БЪЛГАРИТЕ НЕ КРЪЩАВАТ ДЕЦАТА СИ С ХРИСТИЯНСКИ ИМЕНА ЗАРАДИ СЕРИАЛИТЕ
Наблюдава се наклонност все по-рядко родители да избират български и в частност християнски имена, за сметка на непознатите имена, сподели отец Боян Кочев от Архиерейското наместничество в Пазарджик. По думите му огромна роля за това има малкия екран и по-скоро сериалите.

Коментар на Actualno.com: Браво на църквата, която откри корена на злото в света - сериалите и третият пол.

ДИМОВ СЧИТА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗА ПИРИН ЗА НЕВЕЖИ, НЕ МУ БИЛО РАБОТА ДА ЗНАЕ ЗА " ЮЛЕН "
Много ясно виждаме, че този митинг е екологичен, т.е. политически. Голяма част от хората, които стачкуват, не си дават сметка за какво. Не е моя работа, не знам кой е действителният притежател на " Юлен ". Това съобщи екоминистърът Нено Димов във връзка нестихващите митинги за Пирин поради импортираното от него и признато от държавното управление решение за изменение на Плана за ръководство на Национален парк " Пирин ".
Коментар на Actualno.com: Подозрително доста станаха нещата, които " не са работа " на никоя виновна институция. Даже прекомерно доста...
В БДЖ ХОРА ВЗИМАТ ЗАПЛАТИ, ЗА ДА ИГРАЯТ ФУТБОЛ
БДЖ - Товарни транспорти " назначава хора в компанията, които главно играят за футболния тим на сдружението и доста рядко вървят на работа. Мнимите служащи постоянно нямат експертиза и не извършват професионалните си отговорности, само че получават заплати от порядъка на 800 - 900 лева
Коментар на Actualno.com: Тоест, БДЖ би трябвало да мине към спортното министерство.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Общество  107 преподаватели: Няма разбиране 107 преподаватели: Няма разбиране " трети пол " в Истанбулската спогодба  Евангелистите за Истанбулската спогодба: Трябва да се отвращаваме от прегрешението Евангелистите за Истанбулската спогодба: Трябва да се отвращаваме от прегрешението  Здравно обезпечаване за имигранти в Германия Здравно обезпечаване за имигранти в Германия  Започва Започва " Сурва "  Шофьорите от столичния градски превоз ще продават Шофьорите от столичния градски превоз ще продават " зелен билет " Интервю Още Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник
В края на ноември месец кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджи...
Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Радев за " атрофиралата парламентарна реп...
Като президент регистрирам и проучвам това, което се случва в страната и визира всички български жители. Това е мой дълг, съобщи държав...
Глас от църквата: Българите не кръщават де... Турция гневна на Ципрас за думите му, че е... Вашингтон и Анкара разискват основаването на... Новините: Най-важното за деня, 25 януари НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Смъртоносен пожар мазета десетки в болница...
Малко след среднощ българско време пожар е избухнал в болница в южнокорейския град Мирянг. Пожарът е умъртвил 41 души, като на територията...
С какво ни прекараха около Истанбулската... Как госпожа Нинова е толкоз спокойна, че ней... Когато това слонче пада, стадото прави нещ... Жена се самозапали след скандал с мъжа си НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Българска социалистическа партия пита кой вкара комунизма в учебницит...
Нов скандал по остаряла тематика. Така може да се дефинира днешната тематика - комунизъм, която за следващ път раздели ръководещи и съпротива. Пр...
В Германия и Франция са срещу глобите н... 107 преподаватели: Няма разбиране " трети пол... Нено Димов заприказва за смяна на настоящия... Атанас Атанасов: Протестът за Пирин е срещ...  www.expert.bg  Пазарът на смарт телефони в Китай регистрира спад за първи път Пазарът на смарт телефони в Китай регистрира спад...  Пикът на грипа ще бъде идната седмица, предвижда доктор Пикът на грипа ще бъде идната седмиц...  Частно здравно обезпечаване в Германия - вноски Частно здравно обезпечаване в Германия -...  Тръмп в Давос: Америка преди всичко не значи Америка сама (Видео) Тръмп в Давос: Америка преди всичко не...  www.iwoman.bg  По женски: Емоционалната операция НЕ РАБОТИ! По женски: Емоционалната операция НЕ...  Предупреждавам те: не се влюбвай в мен! Предупреждавам те: не се влюбвай в мен!  Рут Колева: Бях жертва на домашно принуждение Рут Колева: Бях жертва на домашно насили...  Кои зодии са най-лесни за обичане Кои зодии са най-лесни за обичане  http://www.sportlive.bg  Възможните заместници на Зидан в Реал Мадрид Възможните заместници на Зидан в Реал Ма...  Левски публично разгласи Паулиньо и за какъв брой години е договорът му Левски публично разгласи Паулиньо и за прът...  Емери: Неймар ще стане най-хубавият футболист в света Емери: Неймар ще стане най-хубавият футбо...  Ботев (Пловдив) с първа победа в Турция Ботев (Пловдив) с първа победа в Турция
Интервю Още Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник
В края на ноември месец кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджи...
Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл Нови Най-четени Най-коментирани Седмицата в парадокси (22 - 26 януари)... 8 0 Три дни Банско е международен център на зимните спортове... 47 0 107 преподаватели: Няма разбиране " трети пол " в Истанбулската спогодба... 298 7 Пускат спомагателни влакове за " Сурва "... 111 0 До края на юли пускаме директния газопровод за Турция... 217 2 Смъртоносен пожар мазета десетки в болница в Южна Корея 2611 0 С какво ни прекараха около Истанбулската спогодба 2465
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР