Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:
Понеделник, 16 октомври
Министерство на вътрешните работи ОТНОВО НАМЕРИ НАЧИН ДА ЗАОБИКОЛИ ЗАБРАНАТА ЗА ПОРОЧНИ ДАРЕНИЯ
Изглежда, че Министерство на вътрешните работи е намерило още веднъж метод да заобиколи възбраната да получава дарения. Вратичката се крие в добре известна процедура на Министерство на вътрешните работи – да прави дарове единствено на себе си посредством личната си компания " Безконтактни мултиплексорни вериги ". Други разновидности са дарове от посолствата на Съединени американски щати и Китай да вземем за пример, както и от по-малки общини у нас.
Коментар на Actualno.com: Стара максима е, че който има предпочитание, намира метод. Защо ли не вземем да проявим предпочитание да живеем по-добре...
ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ВИДЯ ПРОБЛЕМИ С РЕГЛАМЕНТИТЕ И КВАЛИФИКАЦИЯТА НА БОЛНИЦИТЕ
В свое изявление министърът на опазването на здравето призна, че няма ясно написан правилник, в случай че един пациент е зле, къде да бъде закаран и кой е задължен да се заеме с него.
Коментар на Actualno.com: Импровизацията е хубаво нещо, само че най-вече на сцена - другояче следва една неприятна права линия...
Българска академия на науките ПРЕНЕБРЕГНА СВОИ УЧЕНИ, БЪЛГАРИТЕ В АЛБАНИЯ БИЛИ ПРИЗНАТИ САМО БЛАГОДАРЕНИЕ НА КАБИНЕТА БОРИСОВ
Ръководството на Българска академия на науките изрично се разграничи от Института за етнология и фолклористика във връзка проблема чий е главният принос за признаването на българското малцинство в Албания. От института обявиха, че в основата на решението на Албания стои ученият от Българска академия на науките доцент доктор Веселка Тончева, посветила цяло десетилетие на българските общности в страната. От управлението на Българска академия на науките обаче не са съгласни и акцентират, че " признаването на българското национално малцинство в Албания е извънреден триумф на държавното управление на Бойко Борисов. " Пресслужбата на Българска академия на науките дори прати известие да обясни, че на никое място не е казвано от страна на Академията, че учените имат " водеща роля " и че вменява виновност на държавното управление в предходно известие.
Коментар на Actualno.com : Мазньо и гумените мечета ще се гордеят!
Вторник, 17 октомври
ЗЛЕ съдебномедицинска експертиза, НО... КОЛКО ДА съдебномедицинска експертиза ЗЛЕ, ЗАЧУДИ съдебна експертиза БОРИСОВ
На бизнес конгрес министър председателят Бойко Борисов направи оценка на българската стопанска система, основаваща се на... разходката му по " Витошка ". " Като пристигна петък, няма разминаване по " Витошка ", кафе няма празно. Зле сме, но… какъв брой да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, но освен в София, а и в Бургас и Варна ", съобщи той.
Коментар на Actualno.com : Надали " кворумът " в кафенетата е най-надежният аршин за икономическата ни непоклатимост...
УЧЕНИЦИ СА ЗАСИЧАНИ ДА УПОТРЕБЯВАТ НАРКОТИЦИ ОЩЕ В 6 КЛАС
Ученици са засичани да използват опиати още в 6 клас, а най-често употребяваната дрога измежду българските деца е марихуаната, разгласи Стефан Бакалов от Отдела за битка с наркотрафика в Агенция " Митници ".
Коментар на Actualno.com : А родители, учители и служители на реда се чудят кого ще изгони " Биг Брадър "...
ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ПИШЕ ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА КТБ
Скандалният предприемач и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски приготвя законопроект, обвързван с " вторичното плячкосване на КТБ ", съобщи съпартиецът му Йордан Цонев, който също работи по законопроекта. Целта на закона е да върне на страната разграбените активи.
Коментар на Actualno.com : Пеевски да написа закон за КТБ е все едно Антон Тодоров да написа закон за свободата на медиите
Сряда, 18 октомври
СЕМЕЙСТВО ОТ БЛАГОЕВГРАД ОСЪДИ " ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ " ЗА НЕПРАВОМЕРНО ВДИГАНЕ НА КОЛА
Една година автомобилът на семейство от Благоевград стои на углавен паркинг, а заведеното дело по проблема приключва в интерес на пострадалите, защото съдът преценя, че колата е репатрирана непозволено. Решението сочи, че автомобилът не е трябвало да бъде вдиган, даже и да е паркиран в нарушаване с общинската разпоредба. Служителите трябвало да глобят притежателя на колата, само че не и да я репатрират.
Коментар на Actualno.com : Дано най-малко колата още върви и не със скоростта, с която работи българското правораздаване.
РУСКИ АКТРИСИ ЗАЩИТАВАТ УЕЙНСТЕЙН: САМИ СА СИ ВИНОВНИ, ЧЕ съдебна експертиза ДЪРЖАТ КАТО ПРОСТИТУТКИ
Руските актриси Агния Кузнецова и Любов Толкалина нападнаха холивудските си колежки, оплакващи се от полови похищения. Двете рускини обявиха, че актрисите в Съединени американски щати сами са си отговорни, половият тормоз е нещо отлично, а мъжете са прави да се държат като хищници, тъй като са основани точно за това.
Коментар на Actualno.com : Женската взаимност е от дълго време липсващ тип, само че най-малко за явно принуждение можеше да се появи... за малко.
Четвъртък, 19 октомври
ВЕГАНИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ, ТОЗИ ПЪТ ЗАРАДИ ФИЛМ
Подготвя се нов вегански митинг в София, този път поради документален филм на режисьора Улрих Зайдл, разказващ за ловния туризъм в Африка.
Коментар на Actualno.com : Само не разбрахме ще идват ли и лъвове за поддръжка?
ШЕФЪТ НА НЕК: ПРЕМИЕРЪТ РАЗПОРЕДИ ДА ПОКРИЕМ С НАЙЛОН ОБОРУДВАНЕТО ЗА " БЕЛЕНЕ "
Оборудването за АЕЦ " Белене ", което към този момент е в България, е предпазено, тъй като е било покрито с найлон по предписание на премиера Бойко Борисов. Това съобщи шефът на НЕК Петър Илиев.
Коментар на Actualno.com : Нагледен образец по какъв начин се разрушава на пух и прахуляк една долна клевета - че оборудването за " Белене " не се съхранява вярно. Има найлон, страната се е погрижила.
Петък, 20 октомври
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ГЛОБА ОТ 100 ЛЕВА, АКО ТУПАШ ПОКРИВКА ПРЕЗ БАЛКОНА
100 лева санкция за туптене на завивка през терасата. Това е записано в новата проектонаредба за публичен ред в София.
Коментар на Actualno.com : Чудесно предложение, свястно, значимо и по изключително наболял публичен проблем. Време е тупащите през балконите терористи да бъдат спрени, а след всяко закононарушение полицията да организира следствие и да санкционира причинителите.
ТРИ ГОДИНИ ТЪРСЯТ ОТКРАДНАТА КОЛА, А ТЯ - НА НАКАЗАТЕЛЕН ПАРКИНГ
Три години Министерство на вътрешните работи търси открадната кола на пенсионер, а тя се оказва закотвена на углавен паркинг. След като през 2014 година автомобилът бил откраднат, полицията търсила крадеца, само че не го разкрила и протекция случая. Оказва се, че откакто той взел от нея нужното, я оставил в центъра на София, където я вдигнал паяк. В резултат, след 2,5 година пенсионерът получил сметка от 16 000 лева за престоя на колата на углавен паркинг и предложение да си я прибере.

Коментар на Actualno.com : Без коментар
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР