Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ДЖОКОВИЧ ПОДЧИНИ ФЕДЕРЕР ВЪВ ВЕЛИК ФИНАЛ НА " УИМБЪЛДЪН "
този край се трансформира в най-дългия финален конфликт на шампионата - 4 часа и 55 минути игра, а Джокович завоюва петия си трофей от шампионата след 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 12:12 (3) и два избавени мачбола на сервис на Федерер (40:15) при 8:7 гейма за швейцареца.
Коментар на Actualno.com : По-голям парадокс от този мач скоро надали ще забележим - който не се интересува от тенис, няма да разбере...

ПРОУЧВАНЕ: ЗАКОНИТЕ МАСОВО съдебна експертиза ПИШАТ АНАЛИЗИ И БЕЗ СМЕТКА КОЛКО ЩЕ СТРУВАТ
Фрапиращите 89.9% от законопроектите въобще не съдържат позовавания на проучвания и научна експертиза в своята аргументация. В 70.4% от законопроектите не са вписани избрани периоди за постигането на заложените в тях цели. Най-често (в 77.4%) не се показва даже и размерът на финансовите средства, които биха били нужни за използването на признатата нова законова уредба. В 96.4% от случаите не са планувани механизми за оценка на разноските и резултатите от съответната законодателна самодейност.
Коментар на Actualno.com : Това си е проба-грешка с многократна неточност все в наш ущърб

КОГАТО ЕХОТО НЕ ЗАГЛЪХВА ИЛИ КАК ПЛОВДИВ МОЖЕ ДА ОСЪМНЕ БЕЗ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ
Причините за днешната рецесия са заложени още преди три години, когато предстоеше да проработи Транспортният план, включващ система за електронно таксуване.
Коментар на Actualno.com : Има една приказка, че умният човек не се спъва два пъти в еднакъв камък. Сега оценете сами къде сме в България съгласно нея.

ТУРСКАТА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ПУТИН ЗАРАДИ С-400 - СПЕЦИАЛЕН БЮРЕК
Хасан Аджар, пекар от турския град Бурса, чийто бюрек влезе в книгата на Гинес, има намерение да изпече обичайния турски бюрек за президента на Русия Владимир Путин.
Коментар на Actualno.com : А можеше специфичен масажист...

ПРЕДПОЛАГАЕМИЯТ ХАКЕР, УДАРИЛ Национална агенция за приходите: ТОВА съдебна експертиза СЛУЧВА ОТ 11 ГОДИНИ
Хакерът твърди, че е изпратил истинските бази данни, които е изтеглил, до 56 уеб страницата в България, само че без да дава имена. Малко по-нагоре в известието му се споделя, че информацията се праща само на Нова телевизия, bTV и вестник " Капитал ", тъй като единствено там хакерът виждал " същинска публицистика ".
Коментар на Actualno.com : Макар с развиването на проблема през седмицата да се повтаря публично по какъв начин не било по този начин, май си е баш по този начин - не непрекъснатото точене, а опцията да се точи!

ГЕОРГИ МАРКОВ ПОСОЧИ ГЕРБ КАТО ФАКТОР ЗА УСПЕХА НА СИМОНА ХАЛЕП НА " УИМЪЛДЪН "
Марков стигна до такава степен, че изясни по какъв начин Симона Халеп пристигнала да играе в " Арена Армеец " преди години и в действителност в " издигната от ГЕРБ зала " почнала кариерата ѝ.
Коментар на Actualno.com : А Джокович завоюва, тъй като Бойко Борисов игра преди години с Борис Бекер и Бекер след това стана треньор на сърбина, та го приготви по този начин добре поради ГЕРБ, че Ноле печели към този момент години наред и откакто се разделиха с Бекер.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ НЕ ВИЖДА ПРОБЛЕМ, ЧЕ ИЗТЕКЛИ МИЛИОНИ ЕГН-ТА, НО МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ СА ПРОБЛЕМ
Попитан мигновено дали това значи, че би трябвало да си останем на хартия и да не вкарваме нови технологии, да не вършим електронно държавно управление, някогашният вицепремиер отхвърли. Но когато му беше заложен въпросът за какво тогава отиваме на възбрана на машинното гласоподаване, той отвърна, че едно било да се извадят ЕГН-тата на някои хора, а друго било да се компроментира избирателен развой. Симеонов сподели в ефира на Нова телевизия ЕГН-то си и попита: " Какво като се знае ЕГН-то на някой? Айде да забележим какво ще ми създадат ".
Коментар на Actualno.com : Разбира се, че не е проблем - в този момент с ЕГН-тата по-лесно ще си вършим партийки-фантоми и такова хубаво разслояване на гласове в разпоредбите посока ще става... Пък с машините би трябвало човек да се мори, да пренаписва...

ДОКЛАДЪТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ КАЗВА, ЧЕ БИЗНЕСЪТ И ГРАЖДАНИТЕ НИЩО НЕ ЗНАЯТ ЗА КИБЕРСИГУРНОСТТА
Веднага на очи се набива заключението, че " добре развитата осведомителна и информационна инфраструктура на Република България я прави привлекателна за експлоатиране от мултинационални проведени киберпрестъпни групи ". В претекстовете на държавното управление за приемане на отчета т.е. и на това изречение обаче не трябва обиден аспектът дали проведената престъпност избира добре развити системи или по-малко развити, които биха били по-лесни за пробив. За сметка на това в отчета написа, че има " относително ниското равнище на осведоменост както на бизнеса, по този начин и на жителите " що се отнася до един от методите за киберпрестъпления – обществения инженеринг. Заради това ниско равнище на сигурност се повишавало " равнището на виктимизация "!
Коментар на Actualno.com : Видяхме Национална агенция за приходите какъв брой знае за киберсигурността!

КОРУПЦИЯТА КАТО ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ - КРАДЕ съдебна експертиза ДОРИ ТАМ, КЪДЕТО НЕ Е АТРАКТИВНО
Изрично е очебийно, че имало прогрес и " нараснала бистрота " за публичните поръчки, само че корупционният риск в сферата си остава висок. Не оставали незасегнати даже и дребните публични поръчки, които не били толкоз атрактивни за крадене, написа още в отчета.
Коментар на Actualno.com : Или казано ей по този начин, на национален език, като Бойко - крадат и с г*за си!

ПЕЕВСКИ ОБЕДНЯВА, НО ПАК ИМА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ, БОРИСОВ И РАДЕВ СА ДАЛЕЧ НАЗАД
Според декларацията му, единствено в банка Пеевски има декларирани 4 сметки – една в левове, една в евро и две в долари. В левовата има съвсем 1,5 млн. лв., а едната доларова е с малко над 2,05 млн. $! На този декор другите са по-скромни – 120 222 евро и 349 160 $.
Коментар на Actualno.com : Кризисна работа, ей. Миналата година - 37 млн. от тютюнчето, в този момент 30 по-малко...

ВЪВ ФЛОРИДА ГОНЯТ БЕЗДОМНИЦИ С ДЕТСКА ПЕСНИЧКА
Безкрайни повторения на детската песничка " Бейби шарк " по озвучителната уредба работили на нервите на клошарите и те търсели друго място за спане.
Коментар на Actualno.com : Само да не вземат да привлекат повече деца и паркът отново да стане една...

Пожарна охрана ДЕКЛАРАЦИЯ: ГОРАНОВ ЖИВЕЕ В ДАРЕНО ЖИЛИЩЕ, НО ПЕЧЕЛИ ОТ НАЕМ
Според декларацията на Горанов пред КПКОНПИ, той е спечелил 3500 лв. от наем, а жена му Румяна – 2250 лв.. Доходът провокира удивление поради обстоятелството, че Горанов и фамилията му живеят в дарен от кръстника на финансовия министър Иван Сариев, а апартаментът е в комплекса " Есте ", издигнат от братя Домусчиеви.
Коментар на Actualno.com : Това в случай че не е печеливша стопанска система...

ПОРЕДЕН ГАФ: ИЗТЕКОХА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА СЪДИЯ ОТ Софийски градски съд
Става въпрос за данните на арбитър Мирослава Тодорова, които са изнесени от Инспектората към Висшия правосъден съвет, който е разгласил имуществената декларация с персоналните ѝ данни – ЕГН, домакински адрес, номер на персонална карта, мобилен телефон. Нещо повече – в декларацията попадат и трите имена и ЕГН на брачна половинка ѝ и на малолетното ѝ дете.
Коментар на Actualno.com : Вече свикнахме - като с всичко безумно!

КАРАДАЙЪ КУПИ ДЪРЖАВЕН АПАРТАМЕНТ ОТ СЪПАРТИЕЦ НА ТРОЙНО ПО-НИСКА ОТ ПАЗАРНАТА ЦЕНА
Преди да бъде продаден парцелът е бил отчужден от регионалната администрация на София.
Коментар на Actualno.com : Хакнал е май и господин Карадайъ едно бяло апартаментче за черни дни!

НОВИЯТ ЧЛЕН НА Съвет за електронни медии Е ЗАВЪРШИЛА " АГРАРНА ИКОНОМИКА ". ИМА ЛИ ОПИТ В МЕДИИТЕ?
Галина Георгиева е била наета като телефонен оператор в административния отдел на Нова телевизия, а по-късно се трансферира в отдел " Продажби ". В няколко сдружения - като " Нетера " и " Телехаус ", Георгиева е работила като търговец и съветник " Продажби ".
Коментар на Actualno.com : С тези медии, подобен контрол!

НАЧАЛНИЦИТЕ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПЕЧЕЛЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ДОБРЕ
На очи се набива основният изпълнителен шеф на Българската банка за развиване и някогашен началник на КФН Стоян Мавродиев. Той е оповестил 434 537 лв. брутна годишна заплата - това прави по над 36 000 лв. месечно заплащане.
Коментар на Actualno.com : А всички знаем какъв брой работа правят - добре се вижда!

ПОРЕДЕН АБСУРД С ЛИЧНИ ДАННИ - ЗАРАДИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ПОЩЕНСКИТЕ УСЛУГИ
Тази обстановка осе схваща от предоставящите куриерски услуги по напълно друг метод - че чиновник, който дава на пощальон пратка за транспорт, би трябвало да дава и своето лично ЕГН! " Откъде-накъде? Кой е служителят и за какво би трябвало неговото ЕГН да бъде предоставяно на куриера, откакто пратката е фирмена и постъпленията ще влязат във фирмената сметка ", пита читателят на Actualno.com.
Коментар на Actualno.com : За завършек на седмицата...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР