Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ЗАХАРИЕВА: МАКЕДОНИЯ НЯМА ДА ИМА ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ НАС И ЗАРАДИ ГРЪЦКИЯ ДОГОВОР
Външният министър Екатерина Захариева видя гаранции за териториалната ни целокупност и в контракта сред Македония и Гърция, тъй като там пишело, че няма да има искания към трети страни.
Коментар на Actualno.com : Разбира се, друго си е да лежим и да чакаме на непознатия контракт, за какво да се морим с нашия.
ПРЕБИТОТО ДО СМЪРТ ОТ МЪЖА СИ МОМИЧЕ ОТРИЧАЛО ДА Е ЖЕРТВА НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ
Мъжът, който преби до гибел приятелката си в Айтос, е направил цялостни признания. Съседи са подавали сигнали, само че пред полицията момичето отричало да има проблем.
Коментар на Actualno.com : Правилно е казано, че каквото човек самичък си направи, никой различен не може да му направи.
МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА НЯМАЛО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ДА РЕМОНТИРА ПОРУТЕНОТО ЧИТАЛИЩЕ В ГРАД ШИПКА
Министерство на културата не може да ремонтира Народно читалище „ Светлина - 1861 година “ - Шипка, тъй като няма правно съображение или стратегия, по която да финансира финансови ремонтни действия на читалищата.
Коментар на Actualno.com : Министерството има правно съображение само да си усвоява парите от държавния бюджет. Като се разшумя по медиите обаче, откри метод - реши да разгласи читалището за монумент на културата и да се погрижи за него.
СПОРЕД АПИ ТРЯБВАТ 30 - 40 МЛН. ЛВ. ЗА ИЗМЕСТВАНЕТО НА " СТРУМА ", ЕКСПЕРТИ СВАЛИХА ЦЕНАТА ДО 1 - 2 МЛН.
30-40 млн. лева ще са нужни за изместване на трасето на автомагистрала „ Струма “ край Покровник. Това сподели ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов. На противното мнение са от Инициативния комитет за запазването на археологическия обект " Скаптопара ", от където обявиха, че за задачата ще са нужни единствено 1-2 млн. лева
Коментар на Actualno.com : Иха, 30 пъти разминаване в сметките! Някой доста очевидно не е в час.
ДЪЖД НАВОДНИ ПОДЛЕЗИ И УЛИЦИ В СОФИЯ
Силна гръмотевична стихия с пороен дъжд удари София довечера. Потребители на обществените мрежи сигнализират за наводнени улици и обекти в целия град.
Коментар на Actualno.com : Неблагодарна работа... Общината просто мисли за всички тези, които не могат да си разрешат екскурзия до Венеция и я придвижва в софийската градска среда.

ПРОТЕСТ ЗАРАДИ НЕДОМИСЛИЦА Пожарна охрана НОВИЯ ПЪТ МЕЖДУ БУРГАС И СЛЪНЧЕВ БРЯГ
Протест против новото четирилентово трасе, което беше намерено с оглед да се облекчи трафика сред Бургас и Слънчев бряг. Причината – липсва отбивка за Ахелой.
Коментар на Actualno.com : Те от АПИ не помниха да създадат отбивка за Бургас на Автомагистрала " Марица " и за Рилския манастир на Автомагистрала " Струма ", един Ахелой бил проблем...
КЕВР НЯМА ДА ГЛОБЯВА " СОФИЙСКА ВОДА " ЗА ЗАДРЪСТЕНИТЕ ШАХТИ
Комисията за енергийно и водно контролиране няма да вземе отношение и да глоби „ Софийска вода “ поради задръстените канализации.
Коментар на Actualno.com : Естествено. Няма в този момент да ги тормозят хората, колкото са си свършили работата - толкоз.
БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ ДАВАТ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА УМЕНИЯТА СИ ЗАД ВОЛАНА
Българските водачи правят оценка високо своите умения зад кормилото. Това е един от изводите от Индекса за безвредно шофиране за 2018 година
Коментар на Actualno.com : Статистиката за злополуките и жертвите по българските пътища е в рубрика " айде бе "!
НЕНО ДИМОВ НЕДОУМЯВА ЗАЩО КАЗУСЪТ " ПИРИН " Е ИНТЕРЕСЕН
Не мога да схвана за какво въпросът " Пирин " е хиперинтересен в случай, че имаме съществени проблеми като замърсяването на въздуха, които са международни. Това съобщи екоминистърът Нено Димов.
Коментар на Actualno.com : Става въпрос единствено за един от най-важните ни национални паркове и за най-големия в страната и на Балканите зимен курорт... Нищо забавно...

АДМИНИСТРАТИВНОТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ У НАС БИЛО В ТОП 3 НА Европейски Съюз Пожарна охрана БЪРЗИНА НА ДЕЛАТА
Административното правосъдие в България се подрежда на влиятелната трета позиция в Европейски Съюз по експедитивност на разглеждане на делата на първа и втора инстанция, като за последната година се изкачва с едно място напред. Това оповестиха от Върховния административен съд (ВАС).
Коментар на Actualno.com : Шшшоооккк!
СЛАВЕЯ СИРАКОВА съдебна експертиза НАХВЪРЛИ НА МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ
Славея Сиракова, по-популярна като дъщерята на Илиана Раева и Наско Сираков, написа яростно послание към майките на деца с увреждания, където разгласи, че й се " повръща " от тях. Според нея претенции им са просто " повдигане на врява " и надали не самите те са отговорни са ситуацията, в което се намират.
Коментар на Actualno.com : При едни хора уврежданията са физически. При други - ценностни.

МЪЖ ПРЕБИ СЕСТРА СИ ДО СМЪРТ В СОЗОПОЛ, ОБВИНИХА Гражданско отделение В НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ
Жена на 49 години е била пребита до гибел в Созопол. За закононарушението е арестуван нейният брат. Той е с повдигнато обвиняване за ликвидиране по несъобразителност.
Коментар на Actualno.com : Уникален е методът на прокуратурата, която счита за безусловно допустимо да пребиеш някого до гибел " по нехайство ".
ПОЛИЦИЯТА В ЛОВЕЧ ИЗДИРВА ИЗБЯГАЛ ТАЗИ СУТРИН ЗАТВОРНИК
Полицията в Ловеч търси избягал тази заран пандизчия, който е бил на режим в затворническо общежитие.
Коментар на Actualno.com : Все повече лишени от независимост очевидно осъзнават, че затворничеството им у нас надалеч не е наложително и вземат решение да се " отклонят " от него.
ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ ЗА ИЗБЯГАЛИЯ ЗАТВОРНИК: ТОВА Е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА НОВИНА
Случаите на отклонили се по време на работа пандизчии не нарастват, даже са по-малко, само че получават по-голяма известност. Това е една изкуствено основана вест, не е вест всъщност. Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Николай Проданов, който посочи, че не става дума за бягство от пандиза, става дума за отклонение от външен работен обект на лишен от независимост.
Коментар на Actualno.com : Долните медии отново си измислят вести. Човекът не е избягал, а единствено се е " отклонил ", което въобще не е едно и също нещо. Сигурно се е изгубил по пътя!

ДОБРИЧ съдебна експертиза УТВЪРДИ КАТО СВЕТОВЕН ШАМПИОН Пожарна охрана ЗАГУБА НА ВОДА
Добрич усъвършенства личния си антирекорд и се утвърди като международен първенец по загуби на вода във ВиК мрежата. В центъра на града течовете в земята доближават 92%, демонстрира план на самия ВиК оператор. Според основния инженер на водния оператор в града инженер Павел Павлов мрежата в централната градска част е замязяла на решето.
Коментар на Actualno.com : Тази вест си е напряко подправена. На публицистичната ни поща пристигна и опровергаване, персонално от ВиК в Добрич. В известието четем: " Данните за първите пет месеца на годината сочат, че сдружението съумява да редуцира загубите на вода от 84,49% през януари, до 80,15% през май ". Абе тази вода да не се изля в София в понеделник?

АРМИЯТА РАЗПОЛАГА С 1 СНЕГОРИН ЗА БЕДСТВИЯ В ПЛАНИНСКИТЕ РАЙОНИ
Армията разполага с 1 снегорин, с цел да се оправи с бедствия в планинските райони. Това декларира министърът на защитата Красимир Каракачанов.
Коментар на Actualno.com : Достатъчно е. Армията ни разчита на силата на позитивното мислене, че просто бедствия няма да се случват.
БОРИСОВ Гражданско отделение Е СТРАХ, ЧЕ ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЕ ВЗЕМЕ ЕВРОФОНДОВЕТЕ НА ИЗТОЧНА ЗАРАДИ МИГРАНТИТЕ
Пред всички споделих на Себастиан (бел. ред. – Курц, австрийският премиер): " Как си представяш да ти дам трасе да върнеш бежанци в България (бел. ред. – поради регистрация по произход) ", похвали се Бойко Борисов с достиженията си на Европейските препоръки що се отнася до бежанската рецесия. И мигновено уточни, че поради бежанската рецесия и другите позиции на Западна и Източна Европа Запада желал да пренасочва пари от кохезионната политика към грижата за мигрантите, внушавайки, че това ставало под маската " господство на закона ", а не трябвало да има разделяне.
Коментар на Actualno.com : Абсолютно. Как по този начин мръсниците от Брюксел ще ни спрат да усвояваме, да строим, да градим, да разхубавяваме Клета Майка България?! Сорос и мигрантите са отговорни!
БЪРЗОТО КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ЕВРОЗОНАТА съдебна експертиза ОТЛАГА
Не мога да обещая, че подаването на кандидатура за ERM-2 (чакалнята за eврозоната) ще е идната седмица, ще е толкоз скоро, колкото може. Това не е единствено официално извършване на критерии, това е политически развой. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев по време на Пловдивския стопански конгрес.
Коментар на Actualno.com : Че какво да бързаме, то нали КТБ от дълго време банкрутира - с друга/и банка/и напълно, въобще не е допустимо това да стане!

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР