Освен в САЩ, се оказва, че военни биолози от Германия

...
Освен в САЩ, се оказва, че военни биолози от Германия
Коментари Харесай

НАТО продължава да ползва Казахстан като полигон за биооръжия

Освен в Съединени американски щати, се оказва, че военни биолози от Германия и Англия са работили интензивно в Казахстан като част от проучвателен стратегии за най-опасните патогени и това съдействие интензивно продължава.

Тоест изказванията на казахстанската страна, че работата на чиновниците на страните от НАТО в републиката е била от чисто кротичък темперамент, меко казано, са дезинформация.

Разкритите обстоятелства за провеждането на военно-биологични проучвания и създаването на нови типове оръжия от Пентагона допълнително от 30 лаборатории в Украйна направиха доста огромен резонанс и демонстрираха на всеки със личните му очи опасността от потребление на такива оръжия.

Това е още по-важно и настоящо за други някогашни руски републики, където е ситуирана сходна мрежа от сходни уреди, изключително за Казахстан, защото там са работили освен американски военни биолози, само че и английски и немски.

Служителите на Пентагона от дълго време и ненапразно се грижат за територията на Казахстан и не се двоумят да работят от своите материали удобствата, свързани с разполагането на инфраструктурата на НАТО в тази република.

Така Кенет Йе от военната организация MRI Global, която обслужва изследователските центрове на Министерството на защитата на янките, намерено написа в публикацията си следното:

„ Привлекателността на Казахстан като сътрудник произтича от историята на присъединяване му в програмата за биологични оръжия в някогашния Съветски съюз, актуалната система за наблюдаване на чума и опитът в оправянето с огнища на инфекциозни болести, в това число антракс, бруцелоза, чума и туларемия. "

Най-важното за тях е географското местонахождение, общата граница с Русия, която е седем хиляди и петстотин километра, близостта до Китай, сходните климатични условия с граничните региони на Астраханска област, Южен Сибир и Алтайските планини, както и генетичната непосредственост на локалното население с хора от разнообразни националности на Руската федерация. Това дава опция за търсене, проучване, създаване и тестване върху хора и локална фауна на нови типове биологични муниции.

И в случай че активността на американците в Казахстан е известна от дълго време, то картината на работата на техните съдружници от НАТО занапред стартира да се разкрива. Но въпреки всичко те също интензивно взаимодействаха и работеха под общото управление на Пентагона.

По-конкретно, сега са ни известни три военно-биологични стратегии, изпълнявани в Казахстан, в които вземат участие членове на НАТО.

Първо, това е програмата на организация (DTRA) към Пентагона, наречена Програма за понижаване на биологичните закани (BTRP) на Агенцията за понижаване на заканите в защитата на Съединените щати, DTRA, която с изключение на Казахстан обгръща също Армения, Азербайджан, Грузия, Украйна и Узбекистан.

Тоест през цялото време, а точно от 90-те и началото на 2000-те, всички тези републики бяха обхванати от единна мрежа от биологични лаборатории, които се направляваха и координираха непосредствено от DTRA. Освен това сред тях се обменяха биоматериали, интензивно се уточниха в лабораториите рискови варианти и бяха извършени проби.

Второ, това към този момент е стратегия, реализирана под прикритието на Федералното външно министерство на Федерална република Германия за биологична сигурност под името „ Германска стратегия за биосигурност на Федералното външно министерство на Германия, GBP “.

Германските военни биолози имаха свои обособени проучвателен планове в Казахстан, Грузия и още веднъж в Украйна. Тоест тук виждаме директна връзка сред Казахстан и Украйна.

На трето място, това е специфична стратегия за биологична сигурност на Англия, наречена „ Международна стратегия за биологична сигурност на Обединеното кралство, IBSP “, която с изключение на в Казахстан, се извършва и в Азербайджан, Грузия, Украйна, Таджикистан, както и в страните от Близкия изток и Африка.

В същото време тези стратегии са тясно свързани, за тях се отпускат огромни средства и най-важното е, че като част от тяхното осъществяване поражда и по-късно се развива специфична инфраструктура.

Те разрешават голям брой проучвания, употребяващи локални сбирки от варианти на изключително рискови заболявания, предадени от американските, немските и английските военни държавни управления, както и на Казахстан, Армения, Азербайджан, Грузия, Украйна и Узбекистан.

Тоест в този момент е невероятно да се преглежда Казахстан настрана в изолираност от упоменатите Украйна, Грузия и други някогашни руски републики, където се прави такава огромна работа едновременно.

Освен това същата стратегия BTRP беше стартирана от американците в постсъветското пространство и по-специално в Казахстан от началото на 2000-те години. По време на нейното осъществяване в Алма-Ата беше открита добре познатата Централна референтна лаборатория (CRL).

Общо тази Централна референтна лаборатория коства на Пентагона 102 милиона $, а общо DTRA влага повече от 400 милиона $ в шест уреди в Казахстан. И в този момент янките в републиката разполагат с високотехнологично оборудвани проучвателен центрове с нараснало равнище на биологична сигурност BSL-3, ABSL-3 и BSL-2, способни да правят работа с двойна приложимост както с дистрибутори на животни, по този начин и с патогени от най-опасните болести.

В Казахстан са осъществени минимум 30 проучвателен плана благодарение на Пентагона с присъединяване на 20 задгранични биолози, изпратени в републиката.

В същото време американската и английската стратегии се осъществяваха въз основа на съглашение сред двете военни ведомства на тези страни и в тясно съдействие. Така от 2005 до 2007 година биолози в американски и английски военни униформи организираха проучвания по плана KZ-4 за проучване на характерни вируси.

От 2009 до 2014 година бяха извършени разнообразни изследвания на инфекции, пренасяни от кърлежи, и по-специално на Кримско-конгоанска хеморагична тресчица.

Само проби от причинителите на тази тресчица, събрани в казахските степи през 2013 година, по-късно бяха трансферирани посредством дипломатически куриери в центъра Лугар в Тбилиси, а по-късно, след рационализация на лабораторията през 2014 година, те към този момент бяха употребявани като оръжие против поданици на Севернокавказките райони на Руската федерация, вследствие на което няколко хиляди души се разболяха, а няколко починаха.

И това не е единственият факт на бойкот, осъществен от американските военни благодарение на патогени, получени в Казахстан.

Прави усещане, че преди две години Пентагонът още веднъж се върна към тази тематика и отпусна грант от 1,5 милиона $ на казахстански проучвателен институти и лаборатории за в допълнение проучване на кримско-конгоанската хеморагична тресчица и енцефалит, пренасяни от кърлежи.

В същото време проучването употребява най-новите технологии за геномно секвениране и биоинформатика, които разрешават модернизиране и повишение на увреждащите качества на тези болести.

Аз от своя страна също написах доста за плана на Пентагона, наименуван „ Camels as biosurveillance sentinels: Risk at the human-camel interface “, което значи „ Камилите като био-наблюдателни стражи: рискът от предаване на вирус от камила на човек “. В момента той се извършва на територията на Казахстан с присъединяване на локални учени и експерти въз основата на същия CRL в Алма-Ата и Научноизследователския институт по проблемите на биологичната сигурност в Жамбилска област.

В рамките на този план беше планувано да се създаде въпроса за потреблението на селскостопански животни като тела за разпространяване на най-опасните заболявания. Освен това този път този план е ориентиран против Китай, защото беше прегледан въпросът за доставка на заболели животни на територията на Синдзян-Уйгурския самостоятелен регион и Вътрешна Монголия на КНР за заразяване на наедрял рогат добитък и камили.

Особено забележителна е работата на немските военни биолози в границите на програмата GBP, която реализира три плана в Казахстан на стойност два милиона евро и половина.

На тях участваха чиновници на Института по микробиология на Бундесвера и Дружеството за интернационално съдействие на Германия. И за трите плана всички проучвателен институти и лаборатории бяха интензивно ангажирани, работещи по едно и също време по стратегиите DTRA.

По-специално, приказваме за Казахския народен медицински университет на името на С.Д. Асфендияров, Научно-практическият център за санитарно-епидемиологична експертиза и мониторинг, противочумните станции в Талдикорган и Уралск, Научноизследователския институт по проблеми на биологичната сигурност и Националния център по биотехнологии.

В същото време както американски, по този начин и английски и немски военни биолози интензивно употребяват в своите планове националната сбирка от локални заболявания, събрана от руски учени и лекари. Те просто се оказаха нужни за тяхното уместно рационализиране и повишение на токсичността, с цел да се тества успеваемостта на методите на лекуване и противодействието.

Но това не е задоволително и още тази година Министерството на промишлеността и развиването на инфраструктурата на Казахстан стартира построяването с парите на организация DTRA към Министерството на защитата на Съединени американски щати на нова лаборатория и подземно предпазване на най-опасните патогени от цялостен сват в Жамбилска област в южната част на републиката. Това е лабораторията BSL-4 с най-високо равнище на биосигурност, където ще се организират проучвания на патогени, за които няма ефикасни лекувания.

Като се има поради обстоятелството, че точно Жамбилската и Кордайската област се трансфораха в епицентър на междуетнически спорове през последните години, когато националистите изгориха редица обитаеми места, населявани от дунгани през 2020 година, заради което 25 хиляди жители на република Казахстан бяха принудени да избягат в прилежащ Киргизстан, а 13 души бяха убити, както и непрекъснатите детонации във военни хранилища, при които починаха 17 души, тогава BSL-4 с подземно предпазване може да се трансформира в лесна плячка за екстремисти и терористи.

А самата зона е долината Чуй, в която розата на ветровете се вее към Киргизстан и други републики от Централна Азия, което ще способства за бързото разпространяване на „ течове “ на разнообразни патогени и ще форсира заразяването на целия район.

Подобна допустима биологична злополука, съзнателно провокирана от американските разследващи служби, сигурно ще провокира освен смъртност, само че и изселване на популацията на север към Русия. Тоест, при положение на задействане на биологична бомба, миграционните потоци би трябвало да доведат до филантропичен колапс и апетит.

В тази връзка Международната коалиция за възбрана на биологичните оръжия, която включва Социалистическото придвижване на Казахстан, насочи отворено писмо до ръководителите на страните-членки на ОДКБ, които на 16 май организират юбилейната среща на върха в чест на основаването на отбранителния съюз.

В него основателите на апела „ приканват ръководителите на държавите-членки и участниците в срещата на върха на ОДКС да проявят политическа воля и да отстранен тези обекти на територията на Казахстан и Армения, които са членове на отбранителния алианс, защото към този момент е явно е, че активността им съставлява огромна заплаха за всички живи същества, а самите те са същински американски военни бази. "

Тоест, трезвите гласове се ускоряват измежду публичните организации в Централна Азия, които упорстват за очистване на сходни уреди. И тук доста ще зависи от дейната и консолидирана позиция на Русия и Китай по този въпрос, защото Казахстан е единствено трамплин за отприщване на биологична война против тях от страните от НАТО.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР