Освен в компания за забавление и отпускане, алкохолът издава за

...
Освен в компания за забавление и отпускане, алкохолът издава за
Коментари Харесай

10 национални питиета от различни екзотични страни

Освен в компания за развлечение и разпределяне, алкохолът издава за културните особености на една страна. Днес ще ви представим 10 национални алкохолни напитки, присъщи за 10 екзотични места по света.

1. Текила (Мексико)

Популярният мит за „ червея в текилата “ твърди, че червеи могат да бъдат открити в бутилки текила. Вярването произтича от това, че нормално в Оаксака текилите се продават „ con gusano “ или „ с червей “, които в действителност съдържат ларвна форма на молец, която живее в растението агаве, от което се прави текилата.

2. Мохито (Куба)

Мохитото се прави от ром, захар, сок от лайм, газирана вода и мента. Този ободрителен коктейл с възходяща известност в международен мащаб „ е един от най-известните хайболс, основан на ром “. А също така е известно и като обичаната напитка на Ърнест Хемингуей.

 10 национални напитки от разнообразни екзотични страни

3. Тей (Етиопия)

Тей е медовина или медено вино, подправено с прахообразни листа и клончета от зърнастец. Има лек, сладостен усет.

4. Гуаро (Коста Рика)

Гуаро е сладостен ликьор, изработен от захарна тръстика и е избистрен на цвят. Счита се за „ мека “ водка заради по-ниското си наличие на алкохол.

5. Туба (Филипини)

Палмовото вино, нормално наричано „ kallu “ или „ toddy “, се назовава туба във Филипините. Името „ се отнася както за прясно набрания блудкав сок, по този начин и за този с алената кора от червен лауан. “ Туба се прави от сок от палмови дървета като палмири, финикови палми и кокосови палми и има усет, определян като „ нещо приблизително сред уиски и ром “.

6. Бира Килиманджаро Лагер (Танзания)

Със фотография на връх Килиманджаро, изрисуван на всеки етикет, Килиманджаро Лагер е локален любимец със златист цвят и пресен, мек усет.

 10 национални напитки от разнообразни екзотични страни

7. Секо Ерерано (Панама)

Секо Ерерано е националната алкохолна напитка на Панама, създадена от тройно дестилирана захарна тръстика. Обикновено се пие чисто или се употребява като сурогат на водка или ром в разнообразни коктейли. Въпреки че има доста типове, Секо Ерерано е най-популярната и налична напитка спрямо която и да било конкурентна марка.

8. Канелазо (Еквадор)

Сервирано горещо, канелазото е алкохол от захарна тръстика (aguardiente), захар и вода, сварена с канела. Канелазо се прави обичайно с домашно приготвено агуардиенте, само че може да се употребява и бутилирано агуардиенте.

9. Ракши (Непал)

Тази бистра, мощна напитка, приготвена от просо кодо или ориз, има усет, сходен на японското саке. Обикновено не изисква време за стареене, както доста други спиртни напитки.

10. Чибуку (Зимбабве)

Домашното питие на Зимбабве е композиция от вода, сорго, квас и ензими, която основава гъстата, мощна течност, известна като Чибуку.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР