Освен това ЦАХАЛ информираха, че са убили двама командири на

...
Освен това ЦАХАЛ информираха, че са убили двама командири на
Коментари Харесай

ЦАХАЛ ликвидираха член на Хизбула в Сирия, както и двама командир...

Освен това ЦАХАЛ осведомиха, че са умъртвили двама командири на радикалното формирование в Южен Ливан при офанзива с изтребители против оръжеен склад в региона на Бейрут. Ударени са били и други инфраструктурни обекти.

Сирийската държавна телевизия тази заран означи, че Израел е нанесъл въздушни удари по авто цех регион град Хомс, както и по боен обект покрай град Хама. Взривове са се чули и в сирийския град Дараа.

 

ЦАХАЛ от години атакуват свързани с Иран обекти в Сирия, само че укрепиха офанзивите си след 7 октомври 2023 година, когато палестинската ислямистка формация Хамас нападна Северен Израел и това сложи началото на войната в линията Газа.

 

В изказването на израелската войска, което бе публикувано през вчерашния ден, се показва, че в сирийската провинция Кунейтра е бил погубен Адхам Джахут, член на " Голанската терористична мрежа " на Хизбула. От ЦАХАЛ настояват, че същият е предавал на Хизбула информация от източници от сирийското държавно управление, както и разследващи данни от сирийския фронт. По този метод Джахут е помагал на ливанската шиитска формация да прави интервенции против Израел на Голанските възвишения.

Припомняме, че израелската страна завладя Голанските възвишения по време на Шестдневната война от 1967 година и по-късно анексира региона. Повечето страни не признават суверенитета на Израел върху Голанските възвишения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР