Освен това това ястие е доста лесно, чудесно е да

...
Освен това това ястие е доста лесно, чудесно е да
Коментари Харесай

Сиромашка баница без кори, правя я по тайна мамина рецепта

Освен това това ядене е много елементарно, отлично е да се направи като вечеря, с цел да не ви тежи на стомаха

Това е ядене, което майка ми постоянно правеше, когато бяхме деца, само че го прави постоянно и през днешния ден, когато цялото семейство се събере и има потребност от нещо бързо за ядене.

Накратко, Сиромашката баница (както я назовава мама) е бързо, просто и на ниска цена ядене за цялото семейство.

Освен това това ядене е много елементарно, отлично е да се направи като вечеря, с цел да не ви тежи на стомаха. Особено за децата е ужасно, тъй като обичат да хапват нещо мекичко, като баница, само че доста вкусно.

Сиромашка баница
Необходими артикули:
3 яйца
3 цялостни лъжици брашно
500 мл прясно мляко
2 цялостни лъжици заквасена сметана или малко кисело мляко
сол на усет към 10 гр.
Ако вършиме по-голямо количество, би трябвало да знаете, че за 1 яйце се употребява 1 цялостна лъжица брашно, написа gotvq.eu.

Начин на подготвяне:
Счупете трите яйца в купа и ги разбийте с бъркалка. Посолете на усет и прибавете сметаната и най-после прибавете брашното. Цялата примес се сплотява добре и се разбърква, с цел да няма бучки.

Кръгла или правоъгълна тава със междинен размер се намазва с малко олио и се изсипва сместа в нея. Не се тормозете, в случай че сместа ви се стори рядка, по този начин би трябвало да бъде, не добавяйте повече брашно.

Пече се в авансово загрята фурна на 180 градуса за 30 минути до момента в който хване коричка от горната страна. Сервирайте със сирене, кисело мляко или студено месо.

Да ви е сладко!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР