Освен това Москва очаква да продължи практиката на провеждане на

...
Освен това Москва очаква да продължи практиката на провеждане на
Коментари Харесай

Русия и АСЕАН планират да приемат актуализиран план за борба с тероризма през 2022 г.

Освен това Москва чака да продължи практиката на осъществяване на срещи с министрите на защитата на АСЕАН.

Русия и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) чакат да одобряват обновен проект за битка с тероризма през идната година. Това сподели пред съветски публицисти непрекъснатият представител на Руската федерация в АСЕАН Александър Иванов.

„ Заедно с асоциацията в този момент актуализираме работния проект за противопоставяне на транснационалната престъпност и битката с тероризма ", изясни той. „ Надяваме се да го приемем идната година. "

Иванов обърна внимание и на започването на съвещания на високо равнище сред страните от АСЕАН и Русия по въпросите на сигурността. „ Първият кръг от сходни съвещания се организира тази година - напомни той. - От наша страна в него взе участие секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев.

Според Иванов Русия чака да продължи практиката да се организират срещи с министрите на защитата на страните от АСЕАН.

" Вече организирахме една неофициална среща на министрите на защитата на РФ и АСЕАН ", сподели той. " Очакваме с неспокойствие да продължим тази процедура. " Освен това, съгласно Иванов, Русия интензивно взе участие в механизма „ SMOA plus " (механизмът за срещи на министрите на защитата на страните членки на АСЕАН с сътрудници в диалога). „ Русия играе доста дейна роля в този механизъм, на първо място в две области - разминирането, което към момента е доста значимо в Камбоджа, както и в региона на военната медицина ", акцентира непрекъснатият представител.

Що се отнася до военно-техническото съдействие, то обичайно се развива извънредно по двустранни канали ", сподели той.

Говорейки за проектите за идващите маневри на Русия и АСЕАН, Иванов сподели, че въпросът към момента е отворен. „ Първо е належащо да се проучва случилото се от 1 до 3 декември ", сподели той. такива учения.

Говорейки за осъществяването на други начинания на Руската федерация, Иванов сподели, че макар пандемията от ковид, помощта на АСЕАН ще продължи да усъвършенства уменията на техния личен състав в правоприлагащите органи. „ Министерството на вътрешните работи на Русия и ФСБ годишно провеждат курсове за образование за експерти от АСЕАН през есента ", изясни непрекъснатият представител.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР