Освен това консултантът е предложил голям брой фактори, които трябва

...
Освен това консултантът е предложил голям брой фактори, които трябва
Коментари Харесай

Брадва! Вижте Кои Вече Ще Плащат По 1000 Лева За Гражданска Отговорност! Може Да Си И Ти!

Освен това консултантът е предложил огромен брой фактори, които би трябвало да бъдат взети поради при построяването.

Според Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевшите при произшествия въвеждането на системата несъмнено няма да се случи поради демонстративната отпадналост на КФН, Министерство на вътрешните работи и Министерството на превоза.

" За системата " бонус-малус " се приказва от 9-10 години. КФН обаче очевидно не желае това да се случи. Според тях това е администриране на пазара и било срещу пазарните кардинални. Те нямат експертния капацитет да разработят тази система, също така не се работи и по осведомителната система сред застрахователните компании и Министерство на вътрешните работи ", посочи в студиото на телевизия " България он ер " Тодоров.

Той е безапелационен, че в страните, където системата " бонус-малус " към този момент е въведена, има фрапантно понижаване на ПТП-тата.

" Гражданската застраховка " е наложителна, тъй като тя покрива вреди, които лидерът нанася на трети лица. Колкото си по-рисков и колкото повече нарушавания правиш, толкоз повече ще плащаш. За хулигани на пътя таксата ще нарасне до 4 пъти и ще доближи до 1000-1100 лева Ако пък си безупречен, тогава ще бъдеш насърчен за положителното шофиране ", означи той.

Христо Радков от Българско обединяване на водачите е на тъкмо противоположното мнение - в случай че се вкара системата у нас, тя ще бъде побългарена и ще се намерят стотици малки врати в закона.

" Ние нямаме разбор в страната какво ще стане, в случай че се вкара системата. Реално имаме ли потребност от тази система? В целия свят се покачва таксата само на база произшествие. В България се желае да се вкара за превишена скорост, за не слагане на колан и други ", сподели Радков.

Той счита, че при въвеждане на " бонус-малус " незабавно колите ще се трансферират на хора, които нямат нарушавания.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР