Освен това документът призовава НАТО да увеличи присъствието си в

...
Освен това документът призовава НАТО да увеличи присъствието си в
Коментари Харесай

Ескалация! Назрява Адската Война Между Сащ И Русия! Изригва До България!

Освен това документът приканва НАТО да усили наличието си в Черно море, а европейските съдружници и сътрудници да откажат на съветските военни кораби правото на доставяне и зареждане с гориво на техни пристанища.

" (Сенатът) приканва президента да употребява своите пълномощия... за разширение на опциите на украинската войска ", се споделя в апела. Предлага се разпределяне на спомагателна помощ на Украйна в региона на морската сигурност.

Напомня се, че " президентът е задължен по закон да наложи наложителни наказания на Русия " - по закона " За противопоставяне на враговете на Америка със наказания ".

Текстът на документа е наличен на уеб страницата на един от създателите му, сенатор Рон Джонсън, а е бил подсилен от 41 сенатори от 100, т.е. от малцинство в Сената, доминиран от републиканците.

По-рано секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олександър Турчинов сподели, че Киев възнамерява да направи нов преход на украински кораби през Керченския пролив. Външният министър на Русия Сергей Лавров от своя страна означи, че Петро Порошенко приготвя провокация за края на декември по държавната граница на страната.

Специалният делегат на Съединени американски щати в Украйна Кърт Волкър означи, че Вашингтон би трябвало да обмисли опцията за увеличение на наличието си в Черно море. Освен това той не изключи опцията, в случай че е належащо, за спомагателни доставки на смъртоносни оръжия в отговор на настояването на Украйна.

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова посочи, че сходни изказвания са " антимиротворчески по природа и не спомагат за доближаване на позициите в украинското общество ".

Обстрелваните и арестувани украински кораби

В края на ноември три украински кораба нарушиха границата на Русия на път към Керченския пролив. Те маневрираха рисково и не се съобразиха със законните условия на съветските управляващи. В резултат на това корабите и 24 моряци бяха арестувани. Срещу моряците се води наказателно дело по обвинявания за нарушение на държавната граница, припомня РИА Новости.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР