Освен тоалет и подаръци - за Нова година жителите на

...
Освен тоалет и подаръци - за Нова година жителите на
Коментари Харесай

Цената на тока: Гърците избират между фиксирана и променлива тарифа през 2024 г.

Освен тоалет и дарове - за Нова година жителите на Гърция би трябвало да изберат и по какъв начин да заплащат тока си от 2024 година В страната влиза в действие нова система за ценообразуване и за първи път потребителите ще могат сами да решат - цена с закрепена цена или такава с променлива, която се образува по отношение на цените на пазара на едро.

 
Все още не съм решила. Доставчиците на ток не ни оказват помощ изключително. Дават малко информация. Крайните цени още не са ясни. Каквото и да избереш, е рисковано.
жена

От 2024 година Гърция стопира дотациите за електрическата енергия. След рекордните върхове през последните две години специалисти чакат цените на едро да паднат. Но някои хора се съмняват, че това ще има позитивен резултат върху сметките.

 
Не мисля, че цените ще паднат. Но ще изчакаме и ще забележим какво ще се случи.
мъж
Цените няма да паднат скоро. Поне на това ни е научила историята. И да паднат, ще е с доста малко.
жена
Няма късмет токът да поевтинее. Трябва да плащаме и разноските за възобновима сила, а те постоянно се трансферират върху потребителя.
мъж

Симела Тохтиду, Euronews: " Пазарни наблюдаващи съпоставят търсенето на най-евтиния снабдител на ток с търсенето на най-евтината бензиностанция. Разликата в крайната цена ще бъде дребна, до момента в който общите разноски ще се покачат поради високи налози и мита. "  

В Гърция индустриалната цена на електрическата енергия е най-високата в Европейския съюз. Това в допълнение усложнява обстановката за семействата, които се борят с високата инфлация и покачващите се цени на главните храни. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР