Освен тези хора, които сега излизат в последната редакция на

...
Освен тези хора, които сега излизат в последната редакция на
Коментари Харесай

Демерджиев: МВР проверява хора, заподозрени, че ще влязат в нов списък Магнитски

" Освен тези хора, които в този момент излизат в последната редакция на листата, работим и с други, за които имаме подозрения и съмнения, че могат да попаднат в последващи описи " Магнитски ". Амбицията ни този път е ние да не следваме събитията, а да ги изпреварим и в случай че има подобен лист, лицата в него да са с формирани производства и българската страна да е взела ограничения навреме ", съобщи в Кърджали вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той заяви още, че Министерство на вътрешните работи към този момент е почнало работа по петимата, които попаднаха в листата " Магнитски ".

" Обобщават се всички данни, които са налични. Ще бъдат оценени, ще бъдат допълнени и ще бъдат импортирани в способената прокуратура ", сподели Иван Демерджиев. Той добави, че има производства, на кои от които са водени, други са почнали.

  " На този стадий мога да кажа, че към този момент е формирано произвеждане. По тази скица повече от година работят взаимно ГДБОП и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив ", сподели още министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка на оповестена в медиите разрушена огромна скица за измами, ощетила предприемачи с милиони левове.

 Разбиха скица за онлайн измами на предприемачи за над 1,5 млн. лв. Виж още

Той отхвърли да посочи по какъв начин тъкмо са се правили въпросните измами. Каза единствено, че схемата е работила в огромни мащаби и явно от дълъг интервал от време. Изяснява се точният брой на ощетените лица. Изрази вяра, че производството ще протече по метод, по който ще се стигне до неоправдателни присъди. Демерджиев сподели също, че има намерение да награди хората, работили по случая, тъй като това е добър образец за поредна работа в дълъг интервал от време, водеща до въпросните резултати.

Един от мотивите за визитата на министъра в Кърджали бяха изборите. В тази връзка на въпрос за формираните досъдебни производства за пазаруване на гласове на предходните избори в района, министърът в служебното държавно управление регистрира, че шест от тях предадени на прокуратурата, а по две продължава да се работи.

Коментира, че е в регионалния град основно за приемане на доклада на ОД на Министерство на вътрешните работи - Кърджали, като визитите се реализират във всяка една дирекция в страната.

По отношение на идните избори разяснява, че на тях ще бъде обърнато внимание на национално заседание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР