Освен със САЩ, водят разговори и с Норвегия, Катар, Азербайджан,

...
Освен със САЩ, водят разговори и с Норвегия, Катар, Азербайджан,
Коментари Харесай

Жозеп Борел: ЕС преговаря за алтернативни доставки на природен газ за Европа

Освен със Съединени американски щати, водят диалози и с Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир

Европейският съюз поддържа контакти със Съединени американски щати, Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир и други страни за разширение на доставките на полутечен природен газ, съобщи ръководителят на дипломацията на ЕСЖозеп Борел.

"В кратковременен проект сме изправени пред незабавно предизвикателство за обезпечаване на доставките на газ, което би трябвало да решим. Това включва работа за увеличение на диверсификацията на маршрутите и източниците на импорт. Съединени американски щати към този момент са най-големият снабдител на полутечен природен газ (LNG) за Европа и през идващите месеци ще засилим съдействието си за обезпечаване на доставките на газ. Освен със Съединени американски щати, водим диалози и с Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир и други страни за разширение на доставките на полутечен природен газ ", написа Борел в своя блог, съобщи БГНЕС

Той също по този начин акцентира нуждата от по-добро "интегриране " на Иберийския полуостров, който е главният "остров на електрическа енергия в Европа " на европейския енергиен пазар.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР