Освен с недостъпните имоти, германците, живеещи в някои от най-големите

...
Освен с недостъпните имоти, германците, живеещи в някои от най-големите
Коментари Харесай

Наемите на жилища в два от най-големите градове в Германия са сколичи с над 15% за година

Освен с недостъпните парцели, германците, живеещи в някои от най-големите градове в страната, би трябвало да се оправят и с нестихващите цени на наемите. Ръстът им продължава, наред с търсенето. Ръстът на цените през юни е 16% на годишна база в Мюнхен и 14% повече в Берлин, съгласно данни от онлайн платформата за недвижими парцели ImmoScout24. Има обаче лек спад в цените на жилищата на вторичния пазар - спаднала е с 5,5% в Мюнхен и с 0,9% в Берлин, демонстрират данните, представени от Bloomberg.

Рязкото повишаване на наемите е поради отхвърли на от ден на ден поданици да купуват парцел, за сметка на търсенето на жилище чартърен съгласно специалистите.
 Жилищните наеми в Лондон за първи път удариха 2 800 евро
Европейската столица, в която жилищните наеми за първи път удариха 2 800 евро

Цените на желаните наеми от наемодателите са се нараснали с 14% на годишна база

Европейската централна банка продължи да покачва лихвените проценти, с цел да овладее инфлацията, а по-високите разноски по заемите затрудняват евентуалните купувачи да си разрешат жилища. Предлагането обаче става все по-ограничено и напъните да се преодолее празнината с вложения в градеж на нови жилища се провалят.

Нови разрешителни за градеж са издадени за 94 000 нови жилища за периода януари до май, с 31% по-малко от миналата година, съгласно Германската строителна асоциация.
 След лудото пазаруване на парцели и растеж на цените от 50% за 10 години, идва взрив на пазара на наеми у нас
След лудото пазаруване на парцели и растеж на цените от 50% за 10 години, идва взрив на пазара на наеми у нас

Жилищните пазари в ЦИЕ са в друга степен на развиване

Обикновено се строят жилища от по-висок клас на пазара, което също е спънка за евентуалните купувачи, които мъчно могат да си разрешат парцел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР