Освен с коронавирусната пандемия ще запомним отминалата 2020 година със

...
Освен с коронавирусната пандемия ще запомним отминалата 2020 година със
Коментари Харесай

Електромобили или коли с ДВГ. Кой е по-бърз?

Освен с коронавирусната пандемия ще запомним отминалата 2020 година със забележителния триумф на бранша на електрическите автомобили, който се трансформира в действителен съперник на колите, работещи с мотори с вътрешно горене.

Журналисти от известните автомобилни издания AutoTrader (Великобритания) и Motor1 (Турция) приключиха годината с две обособени грандиозни шоута, в които се пробваха да ни покажат кои са по-бързи - електрическите автомобили или колите с ДВГ. Електрическите транспортни средства на Tesla се опълчиха на Porsche, Aston Martin, McLaren, Lamborghini и Audi...

Интересното е, че финалите на тези мил гонки постоянно са показвали смесени резултати. Още в първите секунди на надпреварата общоприет електромобил развива оптимален въртящ миг и изземва преднината, само че във втората част на дистанцията колите с мотор с вътрешно горене догонват и постоянно изпреварват своите противници.

Състезанието на извънредно къси дистанции от четвърт миля или 402 метра разрешава на електрическите коли да излязат спечелили. Когато обаче дистанцията се удвои до 804 метра, колите с ДВГ нормално идват първи на финала.

На настоящия стадий от развиването на технологиите резултатите от такива надпревари са съвсем постоянно предсказуеми, само че специалистите и запалянковците непрекъснато тестват от ден на ден и повече нови модели, потвърждавайки теорията на процедура.

Арт шефът на AutoTrader Рори Рийд поведе английски екип от специалисти, с цел да премерят силите на Tesla Model S, Porsche Taycan 4S, Aston Martin DBS Volante, McLaren 540C и Lamborghini Huracan Performante. Ето и какво се случи.



На собствен ред турското издание Motor1 направи обзор на борбата сред три Tesla Model S (P85D, P90D, P100D) с Porsche Taycan, Audi RS6 Avant и Porsche 911 Turbo Cabriolet. В Турция надпреварата се организира на разстояние 1000 метра, като бяха тествани и спирачните параметри на колите. Вижте го и него.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР