Освен с хуманитарна помощ, България има намерение да помогне на

...
Освен с хуманитарна помощ, България има намерение да помогне на
Коментари Харесай

Украинският посланик: България има намерение да ни изпрати боеприпаси

Освен с филантропична помощ, България има желание да помогне на Украйна със снаряди и патрони. " Това ще бъде осъществено чрез въздушна връзка през територията на Полша ", разкри в ефира на bTV Виталий Москаленко, посланикът на Украйна в България.

Засега няма публично удостоверение от управляващите в София за организирането на изпращане на военна помощ. България готви пращането на филантропична, стана ясно през вчерашния ден.

Няма нито един огромен украински град, който да се намира под контрола на съветските сили, осведоми още той.

" Цяла нощ съветските терористични окупационни войски обстрелваха всички огромни градове, в това число Киев и Харков. Хора прекараха нощта в бомбоубежища и скривалища ", описа той.

Посланикът сподели фотография на момиче, на име Полина, която е била убита през вчерашния ден дружно с родителите си на улица в един от централните квартали на Киев измежду бял ден.

Те са пътували в кола и съветска група ги е обстреляла с автоматизирано оръжие. Семейството е било убито на място, а още две деца са ранени тежко и се намират в болница.

" Такива случаи стават всеки ден ", сподели Виталий Москаленко.

" Украйна не пада и няма да падне нито в този момент, нито в околните дни. Съпротивата е жестока и продължава. Мисля, че Путин и неговата клика няма да съумеят да преборят Украйна. Има решителност и опция ние да оказваме оптималната опозиция и да се борим за своята независимост и самостоятелност ", безапелационен бе украинският дипломат.

По думите му няма публично удостоверение на информацията за гърмеж на газопровод в Харков.

Той осведоми, че от територия на Беларус е била изпратена крилата ракета, която е била отстранена от украинските военновъздушни сили.

" Това е реалност, потвърждаващ присъединяване на Беларус във войната, която води Путин против Украйна. Това е неприличен факт, който характеризира така наречен президент на Беларус Лукашенко ", съобщи Виталий Москаленко.

Според него отговорът на Европа би трябвало да бъде по-решителен и сериозен.

" Първо, тотална изолираност на Русия от всички интернационалните организации и наказание на тази нападателна война. Изключване от SWIFT и оптималната поддръжка от всички страни ", счита украинският дипломат.

На въпрос под чий надзор е авариралата АЕЦ " Чернобил " и има ли информация за нараснали равнища на радиация в региона той удостовери, че има такива данни.

" Известно е, че атомната централа е завзета от съветските терористически окупаторски войски. Руската федерация лъже, че реализира защита на АЕЦ-а. Те са взели за заложници работещите там ", сподели още украинският дипломат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР