Освен с хитовите си композиции, авторката на песни Даян Уорън

...
Освен с хитовите си композиции, авторката на песни Даян Уорън
Коментари Харесай

Даян Уорън най-накрая получи своя Оскар след 13 номинации

Освен с хитовите си композиции, авторката на песни Даян Уорън до неотдавна беше известна и с резултата 13 на 0 - 13 номинации за " Оскар " в категорията за истинска ария от филм и нито една извоювана премия. Всичко това се промени неотдавна, когато точно на 13-ата гала за оценките на Управителния съвет на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета, Уорън най-накрая получи своя " Оскар ", въпреки и почетен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Даян Уорън е първият създател на песни, отличен с тази премия .

Преди това почетни оценки в музикалните категории са присъждани на трима именити композитори на кино музика - Алекс Норт, Лало Шифрин и Енио Мориконе.  

По-рано през годината Уорън работи в звукозаписното студио, когато идва ненадейно телефонно позвъняване. Насреща е Дейвид Рубин, някогашен президент на американската киноакадемия, който има добра вест - тя най-сетне ще получи " Оскар ".

Авторката на песни в началото отхвърля да повярва. " Не, не съм аз. Аз съм тази, която губи от самото начало ".

Даян Уорън е номинирана за " Оскар " за ария от филм 13 пъти. И 13 пъти се връща вкъщи с празни ръце, за следващ път през март тази година. От 2015 година насам тя получава номинация съвсем всяка година. 

Тази статистика в никакъв случай не е тормозила и обезкуражавала 66-годишната Уорън. На нея просто ѝ харесва да бъде " в играта ", само че към този момент е почнала да се чуди дали в миналото ще получи своя " Оскар ".

Всичко се трансформира на 13-ата гала

за оценките на Управителния съвет на американската кинокадемия. Даян Уорън е измежду четиримата носители на почетен " Оскар " дружно с Майкъл Джей Фокс, Юзан Палси и Питър Уеър.

Наградата ѝ е връчена от Шер, на чийто шлагер " If I Could Turn Back Time " е създател.

" Чаках 34 години, с цел да произнеса това: " Искам да благодаря на Академията ", сподели Даян Уорън в благодарствената си тирада на наградната гала. Призьорката не пропусна и да се пошегува, поглеждайки към статуетката " Оскар ":

" Мамо, най-сетне си открих мъж. Знам, че си желала той да е хубаво еврейско момче, само че в действителност е мъчно да направиш разликата ". 

Уорън си спомня, че през 1966 година, когато е 10-годишна, гледа кино лентата " Родена свободна ", чиито ария и музика на Джон Бари са отличени с " Оскар ". " Това ме раздруса. Показа ми хубостта на музиката във филмите ", споделя авторката на песни. 

Родената в Калифорния Даян Уорън още от ранна възраст осъзнава, че желае да написа песни, черпейки ентусиазъм от класики от 60-те и 70-те години на предишния век на " Бийтълс ", Стиви Уондър, Дъсти Спрингфийлд.

Уорън е писала песни за реализатори от ранга на Шер, Селин Дион, " Аеросмит ", Уитни Хюстън, Бионсе, Лейди Гага .

Тя е създател на девет песни, заемали първото място в класацията Хот 100 на " Билборд " за сингли, и на 32 песни, намирали място в Топ 10. Сред тях са " If I Could Turn Back Time " на Шер, " Because You Loved Me " на Селин Дион, " How Do I Live " на Лиан Раймс, " I Don't Want to Miss a Thing " на " Аеросмит ".

Уорън е носителка на награди " Грами ", " Еми ", " Златен глобус ", " Полар ".

Въведена е в Залата на славата на създателите на песни и има звезда на холивудската Алея на славата.

Сред най-известните ѝ песни, номинирани за " Оскар ", са " Because You Loved Me " от " Поверително и персонално ", " How Do I Live " от " Въздушен ескорт ", " I Don't Want to Miss a Thing " от " Армагедон ".  

Даян Уорън не крие, че въпреки до момента да не е печелила влиятелната статуетка на киноакадемията в конкуренция, тя просто обича " Оскар " -ите и опцията да бъде част от този свят. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР