Освен публично известната информация нямаме друга. Точно това е причината

...
Освен публично известната информация нямаме друга. Точно това е причината
Коментари Харесай

Христо Гаджев и Ивайло Мирчев: Министър Тагарев ще бъде изслушан днес за дрона край Тюленово

Освен обществено известната информация нямаме друга. Точно това е повода в 17.30 да свикаме съвещание на комисията по защита и да изслушаме военния министър. Ние сме в контакт с него. На комисия ще се даде ясна и безапелационна информация какво тъкмо се е случило и какви са аргументите. Мисля, че това е значимо, тъй като тематиката е задоволително сензитивна и не би трябвало да се разрешават спекулации по нея, а и да може обществото да е осведомено.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от - и ръководител на Комисията по защита Христо Гаджев, който разяснява тематиката за открития край Тюленово арсенал. 

" Да се задейства ПВО-то на Тленово за сходен дрон не е доста съществено, тъй като дронът е доплувал най-вероятно. Нека да забележим какво ще стане ясно на комисията и да не упрекваме никого преди този момент. Хората в Българската армия си правят съзнателно работата ", добави от своя страна депутатът от " - "  и член на комисията по защита Ивайло Мирчев. " Ще зададем съответни въпроси на министър и тогава ще можем да разясняваме. В момента би трябвало да успокоим хората, да забележим какво тъкмо се е случило там, а не да приказваме за промяна на министъра. Ако не е действано съответно, ще има съответната инспекция. Не би трябвало да имате никакви подозрения, че ние ще действаме съответно в тази обстановка ", сподели още Мирчев. 

" Министърът очевидно е имал поради, че всячески седмица се обезвреждат невзривени муниции от Втората международна война, от Балканските войни. Модулните групи, които се занимават с неутрализиране на муниции, са достъчно огромни експерти. Нека да забележим дали е неправилно свестен министър Тагарев ", сподели още Гаджев във връзка изказванията на министъра на защитата, че всяка седмица в България се случват сходни произшествия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР