Освен предупрежденията, че всички ще останат без работа и ще

...
Освен предупрежденията, че всички ще останат без работа и ще
Коментари Харесай

Използването на ИИ по цял ден може да ви накара да пиете повече, да спите по-малко и да сте по-самотни

Освен предизвестията, че всички ще останат без работа и ще унищожи човечеството, наподобява, че изкуственият разсъдък излага работещите с него на риск от душевен и прочувствени проблеми и самотност, които могат да доведат до несъразмерна приложимост на алкохол и бодърствуване.

Способността на ИИ да автоматизира работни задания и да работи като безапелационни чатботове е добре документирана и провокира опасения за евентуална всеобща загуба на работни места. Друга угриженост произтича от това, че служащите взаимодействат повече с машините и по-малко с сътрудниците си.

Изследователи от Американската психическа асоциация взеха решение да проучат въздействието, което ИИ може да окаже върху тези, които работят с него всекидневно.

Изследователите са интервюирали 794 чиновници в Съединени американски щати, Тайван, Индонезия и Малайзия, като са ги помолили да записват взаимоотношенията си с ИИ. След като ги разделят на две групи, на едната е казано да заобикаля потреблението на ИИ в продължение на 3 дни, а на другата – да взаимодейства с него допустимо най-често.

В Индонезия и Малайзия групата, употребяваща ИИ се е сблъскала с повишаване на самотата и безсънието. При групата консуматори на ИИ в Тайван, която се състояла от 166 инженери от биомедицинска компания, се следило повишаване на потреблението на алкохол след работа, както и същите самотност и бодърствуване, които се следили при индонезийската/малайзийската група. Подобни са констатациите и измежду американските участници.

Интересно е, че потребителите на изкуствен интелект са декларирали, че са доста по-отзивчиви към сътрудниците си и интензивно ги търсели, с цел да видят дали могат да им оказват помощ в работата. Това евентуално се дължи на непрекъснатата приложимост на ИИ, която провокира по-силна потребност от обществени контакти с други хора.

Авторите настояват, че изследването може да помогне да се повлияе на създаването на бъдещи принадлежности с ИИ, да вземем за пример като им се придадат човешки гласове, с цел да не бъдат системите толкоз роботизирани. Компаниите също по този начин би трябвало да лимитират времето, което чиновниците прекарват в потребление на ИИ, и да слагат по-голям акцент върху взаимоотношението с хората, а ботовете да бъдат употребявани за по-монотонни, повтарящи се и некреативни задания.

„ ИИ ще продължи да се развива, тъй че би трябвало да действаме в този момент, с цел да понижим евентуално нездравословните последствия за хората, които работят с тези системи. “

сподели Танг

Уточненията към изследването са, че то е извършено благодарение на дребна група участници и е допустимо да е имало други фактори, които да въздействат върху равнищата на консумация на алкохол, сън и самотност. Въпреки това е мъчно да се оспори убеждението, че взаимоотношението с повече машини и по-малко с хора може да ни накара да се усещаме изолирани като човешки същества.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР