„Освен предложената компенсация от 50 лв. за мегаватчас се предлага

...
„Освен предложената компенсация от 50 лв. за мегаватчас се предлага
Коментари Харесай

Живков: По-ниски цени на тока за бизнеса ще има чрез преразглеждане на доставчиците

„ Освен препоръчаната отплата от 50 лева за мегаватчас се предлага и по-краткосрочна мярка за небитовите консуматори на ел. сила – преразглеждане на методиката на доставчика от последна инстанция. При тези снабдители отива всеки, който не си е избрал самичък, а при тях цените са по-високи “.

Това сподели в изявление за bTV служебният министър на енергетиката Андрей Живков във връзка пакета от ограничения, които кабинетът предлага за компенсиране на бизнеса за високите цени на тока от последните месеци.

Той още веднъж изясни, че обезщетенията от 50 лева за киловатчас не могат да бъдат обезпечени, в случай че няма актуализация на бюджета. Средства се чакат под формата на прелиминарен дял от държавните енергийни сдружения, само че те би трябвало да влязат в държавната хазна и към този момент става въпрос за бюджетна процедура, посочи министърът.

Той не се ангажира с прогноза дали и с какъв брой ще се усили цената на тока за битовите консуматори. Последното решение на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е от 1 юли тази година, преди да са изтекли 6 месеца тя не може да я преразглежда, подсети Живков.

КЕВР e уверила служебното държавно управление, че ще употребява всички запаси, с цел да няма покачване на тока за битовите консуматори.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР