Освен огромната сила на взрива и потоците от магма, изригванията

...
Освен огромната сила на взрива и потоците от магма, изригванията
Коментари Харесай

Няма По-Голяма Заплаха! Супервулкан Застрашава Човечеството! Последните Разкрития На Наса Са Ужасяващи!

Освен голямата мощ на гърмежа и потоците от магма, изригванията на супервулкани са съпроводени с изхвърлянето в атмосферата на милиони тонове пепел, които закриват Слънцето, както и отровни газове, последвани от киселинни дъждове.

Опасността за Съединени американски щати е най-голяма, тъй като точно супервулкана в Йелоустоун е този, който може да изригне в най-скоро време.

Подобен прелом би умъртвил милиони хора, би трансформирал над половината от територията на Съединени американски щати в негодна за живот и би довел до всеобщ апетит по целия свят в резултат на вулканичната зима, която ще последва изригването.

Всъщност 3 от 10-те най-големи супервулкани се намират точно в Америка, като тези в Лонг Вали и долините Калдера не би трябвало да изригват в скоро време.

От НАСА обаче имат проект, който би могъл да предотврати сходен прелом.

На първо място, вулканолозите непрестанно наблюдават обстановката към в Йелоустоун и биха алармирали, в случай че открият нараснала интензивност.

В подобен случай, решението на американските учени е да охладят супервулкана.

Това ще стане като се прокопаят дълги тунели към вулкана, като те ще са на задоволителна дълбочина. По тях би се пуснала студена вода под налягане, която би охладила и предотвратила изригването.

Като второстепенен артикул, затоплената към този момент вода може да се употребява за основаването на електричество, тъй че планът би имал и стопански изгоди.

Цената на реализирането на проекта на НАСА е към 2.9 милиарда $, а получената в следствие електрическа сила би имала много ниски и атрактивни цени.

Учените сигнализират, че супервулкана в Йелоустоун изригва на всеки 600 000 години, като последният път това е станало тъкмо преди 600 000 години.
Tags: ОЩЕ ПРОРОЧЕСТВАМИСТЕРИИНЛОизвънземниКОНСПИРАЦИИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР