Освен много жега, прегорели почви и овъглени гори, глобалното затопляне

...
Освен много жега, прегорели почви и овъглени гори, глобалното затопляне
Коментари Харесай

Растенията, които цъфтят за пръв път от 60 милиона години

Освен доста горещина, прегорели почви и овъглени гори, световното стопляне носи със себе си условия за развиване на растения и животни в елементи на света, където избрани типове не виреят от милиони години.

Тази седмица The Guardian заяви, че на територията на английския остров Уайт за първи път от 60 милиона години насам цъфтят цикадни растения.

Преди 280 милиона години цикадите са били необятно публикувани освен във Англия, само че и в доста други райони в света, във времена, когато атмосферата на планетата ни е била доста по-топла и изпълнена с повече въглероден диоксид.
 Снимка 439663

Преди седем години растенията на острова за първи път са почнали да създават мъжки цветове, само че тази година са се появили и женски такива.

Това дава на ботаниците опция да опрашат растенията и да произведат семена отвън лабораторна среда за първи път в познатата ни история.
 Снимка 439666

Учените настояват, че нетипичното държание на цикадите във Англия се дължи на световното стопляне, което обезпечава удобни условия за развиването на цялостните цикли на живот на този тип.

Смята се, че явлението е предвестител за климатичните промени, които ще обзет цялата територия на Албиона.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР