Освен мащабна бежанска вълна и хиляди жертви, войната в Украйна

...
Освен мащабна бежанска вълна и хиляди жертви, войната в Украйна
Коментари Харесай

Тази вечер в bTV Репортерите: Битката за газа


Освен огромна бежанска вълна и хиляди жертви, войната в Украйна провокира стопански и газови разтърсвания в света. За това споделя Десислава Ризова довечера в bTV Репортерите.

След икономическите наказания, наложени на Русия от света, тя отговори с напън.

И изиска от Европа и неприятелските страни да заплащат за газа в рубли.
У нас годишното ползване на газ е 3,2 милиарда кубични метра.
И страната ни би трябвало да успее да обезпечи същото количество, без значение от къде.

„ Това, което ще се случи, е, че в идващите 4-5 години Европа ще построи нужната инфраструктура тъй че да спре да купува газ от Русия. Европа ще построи още 200 кубика терминали за регазификация и ще почне да купува LNG или полутечен газ - да, по-скъп “, разяснява Делян Добрев, ГЕРБ.

„ Тези приказки, че може да има азерски и полутечен газ - да, може, само че на каква цена. Аз постоянно съм казвал, че и Байконур можем да построим, само че има ли смисъл “, сподели Борислав Гуцанов, Българска социалистическа партия.

„ Не е належащо да споделяме че ще спрем доставки от досегашни снабдители без да си обезпечил други контракти за доставка от други източници “, съобщи Рамадан Аталай, Движение за права и свободи.

„ Основният въпрос, който всички си задават, е - Ще успее ли Европа и България да завърши връзките си с Газпром и да мине напълно на различни доставки “, разяснява Рамадан Аталай, Движение за права и свободи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР