Освен изискването за предоставяне на влизане в Норвегия на отрицателен

...
Освен изискването за предоставяне на влизане в Норвегия на отрицателен
Коментари Харесай

Норвегия глобява всеки, който влезе в страната без тест за COVID-19

Освен условието за даване на влизане в Норвегия на негативен тест за ковид, от понеделник, 18-ти януари 2021 година в 17:00 ч, вкарва за всички идващи, които през последните 14 дни са били в страна с червен рисков показател (сред които и България) проучване за COVID-19 на съответния граничен пункт . Тестът ще бъде PCR или антигенен бърз тест и ще е безвъзмезден. Изключение е планувано за деца под 12 години; за жители, които могат да потвърдят с медицински документ, че през последните 6 месеца са преболедували от ковид или за жители с витално значими функционалности в обществото.
Гражданите, които откажат да се тестват без основателна причина и не изоставен неотложно Норвегия, подлежат на санкция и ще бъдат настанени в карантинен хотел за интервала на наложителната 10-дневна карантина. При влизане в Норвегия през граничния контролно-пропускателен пункт в Свинесунд, заради непълен тестови потенциал там тестването може да бъде осъществено и на други места, само че не по-късно от 24 часа след прекосяване на границата и при изискване, че времето за изчакване на граничния пункт надвишава един час.
 Англия и Шотландия желаят тест за ковид за пътуващите от България от 18 януари Англия и Шотландия желаят тест за ковид за пътуващите от България от 18 януари
Британското посолство ни уведоми, че условието за показване на негативен резултат от тест за ковид за всички влизащи в Англ...
Остават в действие и следните въведени по-рано условия:
- предварителна онлайн регистрация в границите на 72 часа преди идване в Норвегия;
- показване на негативен резултат от тест за ковид, изработен не по-рано от 72 часа преди идване в Норвегия. Приемат се резултатите, както от PCR проби, по този начин и от антигенни проби, наложително преведени на понятен за локалните управляващи език – норвежки, шведски, датски, британски, френски или немски. От това условие са освободени жителите на Норвегия, чужденците със статут на непрекъснато пребиваващи в Норвегия, постоянно пътуващите за работа от Швеция и Финландия, директно преминаващите пасажери, жителите, които могат да потвърдят с медицински документи, че през последните 6 месеца са преболедували ковид. Остава и ​задължителната 10-дневна карантина при влизане в Норвегия от страни с червен рисков показател, измежду които е и България.
Пристигащите в Норвегия, които нямат адресна регистрация в Норвегия или техните работодатели и родственици не могат да подсигурят уместно жилище, би трябвало да отседнат в карантинен хотел. За уместно жилище се смята лична стая с обособен кухненски и хигиеничен възел. При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР