Освен големите структуроопределящи здравни институции, почти навсякъде липсват анестезиолози, кардиолози,

...
Освен големите структуроопределящи здравни институции, почти навсякъде липсват анестезиолози, кардиолози,
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков обясни откъде тръгват далаверите като в болницата в Ловеч

Освен огромните структуроопределящи здравни институции, съвсем на всички места липсват анестезиолози, кардиолози, а патолози пък да не приказваме изобщо. Това съобщи в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия доктор Мирослав Ненков. " Нямаме стратегическа мисъл ", добави по тематиката той. Проблемът е систематичен, държавен проблем, сподели доктор Ненков.

По думите му пораства ползата към специалността " Анестезиология " измежду младите експерти, само че доста от тях отпътуват по-късно в чужбина.

" Или опция за развиване, или пари " - това съгласно доктор Ненков са двете благоприятни условия, с цел да бъдат подтиквани експертите да останат и да се развиват у нас.

Д-р Ненков разяснява и инспекциите на прокуратурата в лечебните заведения - " до каква степен ще стигнат инспекциите, следва да забележим ", разяснява той, само че съобщи, че е по-скоро песимист, цитира Блиц.

" Това, което е работило години в болничното заведение в Ловеч, тази система не е измислена в Ловеч, в ловешката болница, тази система работи на няколко места в страната и тя работи под благия взор на ръководството - и политическо, и административно на системата на опазването на здравето. Не може да се случи нещо сходно, без да се получи позволение. Не може ей по този начин някой хоп и да си отвори болница и почва да работи. Дано прокуратурата доближи до това, да не се спре до някакво равнище като шеф на болница примерно, който шумно да бъде разгласен за отговорен и с това да завърши целия проблем ", съобщи Ненков.

" Прокуратурата сподели по какъв начин в системата на опазването на здравето нещо не се оправя и изобщо силовите органи ", разяснява доктор Ненков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР