Освен договора за доставка на газ, проверката ще обхване и

...
Освен договора за доставка на газ, проверката ще обхване и
Коментари Харесай

АДФИ разширява проверката си на ”Столичен автотранспорт”

Освен контракта за доставка на газ, инспекцията ще обхване и метода на ценообразуване на транспортните документи, финансовите доклади на сдружението и възлагането и осъществяването на публичните поръчки, оповестиха от Министерството на финансите.

Целта на инспекцията е да се откри действителното положение на сдружението, паричните потоци и метода на разходване на средствата.

Проверката е след искане от Столична община за увеличение на дотацията на сдружението от държавния бюджет, без да е съпроводено с оценка и разбор на ценовата политика на общината за билетите и картите. Искането е и без да е изработен обзор и промени на разпоредбите, при които се разпореждат и компенсират публичните пътнически транспорти.

Дори част от разноските да се усилват поради външни фактори цените на горивата и ел. силата, повишение на минималната работна заплата, друга част от показаните разноски бележат забележителен растеж по отношение на 2019 година и биха могли да се усъвършенстват.

Такива са да вземем за пример " други разноски " - с растеж от 55%, защита и други, за които следва да се направи оценка, се споделя в известието на МФ.

Предложението за нарастване на средствата за дотации за Столична община надвишава неведнъж средствата, които са планувани за останалата част от страната както за вътрешноградски, по този начин и за междуселищни пътнически транспорти, акцентират от ведомството на Асен Василев.

Следва да подчертаем, че всички транспортни оператори на територията на страната дават публичната услуга при същите условия, при които работи и столичният превоз, като за същите не са планувани спомагателни средства. В тази връзка следва да се търси равнопоставеност сред всички общини, са претекстовете на финансистите.

От МФ напомнят, че в актуализацията на бюджета са планувани спомагателни 20 млн. лева дотация за компенсиране на понижените доходи от използването на цени за пътешестване, планувани в нормативните актове за избрани категории пасажери, за пътувания с вътрешноградския превоз и междуселищния авто превоз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР