Освен добрите гени, начина на живот и миенето на зъбите

...
Освен добрите гени, начина на живот и миенето на зъбите
Коментари Харесай

6 навика за по-хубава усмивка

Освен положителните гени, метода на живот и миенето на зъбите заран и вечер, има още няколко навика, които би трябвало да усвоим, с цел да имаме по-хубава усмивка, здрави зъби и пресен мирис. Ето кои са те.

Почистване на езика

Езикът има не по-малка потребност да бъде хигиенизиран. Върху него се задържат огромни количества бактерии и се образува налеп, водещ до противен мирис. Почистването става с доста мека четка за зъби. Някои четки имат и специфични гумени ребра, ситуирани на гърба на власинките, чието предопределение е точно да почистваме с тях езика и бузите.

Конец за зъби

Четката за зъби не може да в профил храната, която се натрупва в пространствата сред зъбите и в основата на венеца. Затова на помощ идва конецът за зъби, който е добре да се употребява най-малко два-три пъти седмично, в случай че не всяка вечер, само че би трябвало да вършим това деликатно, с цел да не нараним венците.
 Снимка 405048

Зъбен душ

По-добър, само че малко по-скъп сурогат на конците е зъбният душ. Той почиства междузъбните пространства, както и дистанциите сред зъба и венеца благодарение на мощна и тънка бликам вода и специфичен накрайник. Почистването е по-добро от това с конеца и инвестицията несъмнено си коства.

Вода за уста

Тя е наложителна за хората с проблематични венци, само че типът е добре да се сменя всякога, с цел да бъде задоволително ефикасна против бактериите. В противоположен случай те стават устойчиви на съответния антибактериален сътрудник във водата за уста.
 Снимка 405050

Зъбен камък

Веднъж на шест месеца е добре да посещаваме стоматолога си, с цел да почисти зъбния ни камък. Някои хора са по-склонни към образуването му от други. Това зависи от равнището на джука хигиена, само че и от химията на слюнката на всеки от нас. Той съставлява композиция от плака и минералите, които се отсрочват в слюнката ни по натурален метод.

Избелване

Избелването не е добър способ за блестяща усмивка, тъй като постоянно е нападателно и работи разрушаващо на зъбите в дълготраен проект. Всеки от нас има друго естествено оцветяване на зъбите си, което не може да бъде променено. Важно е да поддържаме добра джука хигиена и да одобряваме себе си и своите естествени дадености такива, каквито са.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР