Освен да почивате активно, не забравяйте утре да си купите

...
Освен да почивате активно, не забравяйте утре да си купите
Коментари Харесай

Четете в Марица: Жителите на потопеното Каравелово съдят д...

Освен да почивате интензивно, не забравяйте на следващия ден да си купите новия брой на " Марица Уикенд ". Както постоянно в него ще намерите забавни и любопитни четива. Ето и някои от акцентите:
Стоичков реши мача за Народното събрание
След три дни страдания и разправии Народното събрание най-сетне се снабди с ръководител. В последна сметка, водещият съвещанието доайен измежду депутатите Вежди Рашидов склони да поеме поста. За него гласоподаваха 139 депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Христо Стоичков реши яловия мач в Народното събрание с едно позвъняване от Маями. Това призна новоизбраният началник на Народното събрание Вежди Рашидов, който ден по-рано отхвърли да се нагърби да стане ръководител.
Девет часа ще се лее вино на площада
Голям празник на виното стартира на площад " Централен " през днешния ден в 12 часа. Той ще е отдаден на най-българското вино - мавруда. Градският винен фестивал - Urban wine fest Plovdiv, се организира в партньорство с Община Пловдив. За гостите на фестивала уредниците са подготвили богата селекция от над 35 български виновност от локални сортове. Те ще са комбинирани с кулинарни вкусотии от разнообразни райони и градове на България.
Задава се нова конкуренция за началник на МБАЛ „ Св. Мина ”
Конкурс за шеф на МБАЛ „ Св. Мина ” ще разгласи Община Пловдив, откакто на постоянната сесия идния четвъртък се гласоподават изискванията, препоръчани от зам.-кмета по опазване на здравето Анести Тимчев. Преди няколко месеца по предложение на администрацията локалният парламент приключи контракта за ръководство на болничното заведение с проф. доктор Петър Петров, след което за краткотрайно изпълняващ длъжността беше определена Мария Горева с изискването, че е на поста до провеждането на конкурс.
Жителите на наводненото Каравелово готвят искове към страната
Жители на потърпевшото от наводнението Каравелово са подготвени да подадат правосъдни искове за компенсации от страната. Близо два месеца след бедствието те към момента не могат да влязат и да заживеят още веднъж в домовете си. Признателни са, че са получили доста и скъпа от помощ от доброволци, от дарения под формата на храна, вода, завивки. Но единствената парична помощ от страната е за обществено подкрепяне в размер на 375 лв..
Фотографката на Карлово споделя живота на Подбалкана
Юбилейна галерия на карловската фотографка Мария Сюпюрдекова събира тези дни карловци. Тя е отдадена на 50 години креативна и професионална активност на дамата, която е непроменяемо със своя фотоапарат и запечатва детайлно живота на Карлово и общината. В 30 табла с общо 700 фотоси Мария споделя своя креативен път посредством събитията, които е снимала и посредством живота на лицата, които е запечатала.
Божинов избухна като Роналдо, дамите и травмите го завършиха
Валери Божинов постави публично завършек на футболната си кариера. Според паметен подбив - ветеранът напусна Септември, тъй като е настъпил октомври. Колоритният нападател, който на процедура не играеше от пролетта, отпътува в обичаната Италия, с цел да учи за състезателен шеф. Божинката така и така изпълняваше повече ролята на асистент в последния му отбор, защото болките от годините травми не му позволяваха даже да тренира обикновено. Камо ли да играе. Сега чакаме бенефис на „ Герена “ и новото предизвикателство в колоритния живот на Валери.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР