Освен Crytek, Activision също планира преразпределение на екипите си… или

...
Освен Crytek, Activision също планира преразпределение на екипите си… или
Коментари Харесай

Activision ще освободи голяма част от разработчиците си

Освен Crytek, Activision също възнамерява преразпределение на екипите си… или по-точно редукция. Според Блумбърг, компанията възнамерява да освободи част от личния състав си на 12-ти февруари (вторник), като уволнените могат да бъдат стотици. Според Блумбърг това е част от преструктуриране: „с цел централизирани функционалности и увеличени приходи“. За евентуалните освобождения се говореше още измежду разработчиците в края на предходната година, въпреки няма публична информация.

Друга причина са може би неуспехите на компанията през 2018-та година. Overwatch към момента се радва на устойчиво число непрекъснати играчи, само че пък Hearthstone е изгубила известност. Продажбите на Destiny 2: Forsaken експанжъна също са били незадоволителни. Заедно с всичко това студиото Bungie не дочака оптимизацията на личния състав и единствено се отдели от Activision Blizzard предишния месец, нарушавайки контракта с компанията. Миналата година Activision Blizzard се сбогува с няколко водещи фигури измежду редиците си. Това са шефът на Activision Publishing Ерик Хиршбърг, съоснователят на Blizzard Майк Морхайм, и двамата основни финансови мениджъри, Спенсър Нюмън и Амирта Ахуя.

Въпреки очевидното стягане на колана, Activision Blizzard нямаше проблем да награди новия ѝ основен финансов шеф Денис Дъркин с награда от 15 милиона $ (защото е приел работата), дружно с $900 хиляди заплата и още един бонус от $1,35 милиона. Аналитиците предвещават продажбите на Activision да спаднат с два % тази година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР