Освен, че през този сезон се пазим от COVID-19, няма

...
Освен, че през този сезон се пазим от COVID-19, няма
Коментари Харесай

Излекувайте хремата за 5 минути и без капки

Освен, че през този сезон се пазим от COVID-19, няма по какъв начин да ни подминат и сезонните настинки и грипове, които върлуват всяка есен и всяка зима. Хремата не е публично измежду признаците за новия вирус, по тази причина умерено може да се лекувате вкъщи, в случай че единствено хремата е това, което ви мъчи.
Всички знаем, че дългото прилагане на капки за нос не е потребно и може да удебели лигавицата на носа и да ви сътвори проблеми. Не бива да допускате това и е хубаво да се обърнете към някои други способи, с които да облекчите хремата, която може да се окаже доста упорита и досадна.
 Как да спрем хремата в домашни условия Как да спрем хремата в домашни условия
Хремата е един от най-досадните признаци. Тя може да възникне вследствие на доста аргументи – елементарна простуда, алергична реакци...
Бабите споделят, че хремата се лекува със солен разтвор, който може да си капвате с капкомер вместо капки. Освен това оказва помощ и прополисът за мазане, който е като кремче и е доста потребен за носа. Помагат още инхалациите над гореща вода с билки в нея и какво ли още не.
Има обаче още един забавен метод, по който можете да се справите с хремата единствено с масажирането на избрани точки на лицето, които ще повлияят и ще успокоят неприятното чувство за запушен нос.
В схемата ви предлагаме да видите точките, които работят удобно при упорита хрема. Разбира се, в случай че нищо от това не помогне, е хубаво да се консултирате с доктор и да ви предложи лекуване.
Точка 1: Първата точка се намира на челото, тъкмо сред веждите. Тя се натиска са към минута и по-късно освобождавате.
 С храна можем да понижим студа в краката си С храна можем да понижим студа в краката си
Студените крайници могат да демонстрират съдови и неврологични болести, съгласно неврологът Ирина Ляскина в изявление за " Channel Five ", написа...
Точка 2: Тук точките са от двете страни на лицето, намират се на 2 сантиметра настрана от веждите и също облекчават хремата при масаж и натискане. Хубаво е да ги натиснете по едно и също време, а не една след друга.
Точка 3: Отново имаме две точки, които се намират в основата на носа, напълно покрай вътрешния ъгъл на очите. С масаж можете да облекчите хремата като още веднъж ги натискате едновременно.
Точка 4: Това са симетрично ситуирани точки на половин сантиметър странично от ноздрите. Отново масажирайте с лек напън.
Точките, които ви демонстрираме на схемата, би трябвало да се натискат с върха на пръстите за към минута. Трябва да натискате мощно, само че без натискът да ви предизвиква болежка. Масажните придвижвания могат да са по часовниковата стрелка или наопаки, без значение, единствено спазвайте една от двете направления, които сте си избрали. Основната цел на масажа е да предизвикате приток на кръв към основните точки, от което ще получите и по този начин мечтаното облекчение.
 При COVID-19 следете равнищата на О2 в кръвта При COVID-19 следете равнищата на О2 в кръвта
Пациентите с COVID-19 би трябвало да наблюдават равнището на засищане на кръвта с О2 даже при липса на тежки признаци, с цел да не пропуснат най...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР