Освен, че пилонът е белег на ниско самочувствие,ние имаме много

...
Освен, че пилонът е белег на ниско самочувствие,ние имаме много
Коментари Харесай

Мария Касимова-Моасе по Дарик: Вместо да познаем творчеството на Ботев, ние си го татуираме на бицепсите

" Освен, че пилонът е белег на ниско самочувствие,ние имаме доста с какво да се гордеем, само че някак не обръщаме внимание на това, което към този момент съществува, нито се грижим за него – по този начин отиваме в посока на декоративния национализъм ", разяснява Мария Касимова-Моасе, публицист и публицист.

В предаването " Кой приказва? " по Дарик радио бе разисквана тематиката за другите знаци на национализъм и национална еднаквост. Пилонът на Рожен -висша форма на национализъм, на ниска цена популизъм или белег на ниско самочувствие?Планирано да бъде най-високият монумент в Европейския съюз с височина от 111 метра, това оборудване към този момент се трансформира в предмет на разногласия и разделяне в обществото.

" Отделяме повече време в това да се тупаме в гърдите, че сме българи, а не в товада реализираме нещо, с което да се гордеем ", сподели Георги Донков.

" Тъжно е, че вместо да познаем творчеството на Ботев, ние избираме да си го татуираме на бицепсите, вместо да възстановим старината, която по този начин или другояче е тук, ще създадем нещо, което потвърждава, че опаковкатаза насе по–важнаот същината " добави още Касимова-Моасе.

" В мига,когато има малко мъртвило, незабавно се намира нещо, което да ни разобедини, в случай че няма настояща тематика, то ние ще открием друга, за която да се скараме ", разиска Донков.

" Вървейки по повърхността, изпускаме основните неща ", заключи Мария Касимова-Моасе.

Остава въпросът - Какви са целите на България? Влагането на усилиятав предпочитани вложения на към този момент построени монументи на културата и значително значими уреди, вместо да насочваме вниманието си към висшата форма на национализъм.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР