Освен че няма да носи наказателна отговорност, тъй като още

...
Освен че няма да носи наказателна отговорност, тъй като още
Коментари Харесай

Сръбски адвокати: Момчето не може да бъде изключено от училище

Освен че няма да носи наказателна отговорност, защото още няма навършени 14 години, момчето, което простреля осем възпитаници в ОУ " Владислав Рибникар " в Белград и рани преподавател и други шест деца, няма да бъде изпъден от учебно заведение, защото такава мярка за главните учебни заведения, не съществува в нормативната уредба.

В последна сметка то може да бъде преместено в друго учебно заведение - в случай че учебното заведение, в което е преместено, е според да уведоми родителите му или различен легален представител.

Когато възпитаник внесе оръжие в учебното заведение и заплаши личната си сигурност или сигурността на други възпитаници, учители и чиновници на учебното заведение, това се смята за тежко нарушаване на отговорностите на ученика и шефът на учебното заведение неотложно образува възпитателно-дисциплинарно произвеждане, в което присъединяване на родителя на ученика или различен легален представител е процедура, планувана от закона.

Същото важи и когато става въпрос за нарушение на законовата наредба, която не разрешава насилието в учебно заведение.

„ При установяване на дисциплинарна отговорност на ученика за тежко нарушаване се постановява възпитателно-възпитателна мярка, каквато е отговорността на учениците от начален стадий за тежко увреждане – предизвестие от шефа и предизвестие от учителския съвет. Мярката за премахване на възпитаници от преподаване е предопределена извънредно за гимназисти, т.е. учебни заведения с училищен общежития, и такава мярка не може да бъде наложена на главно учебно заведение “, изясняват юристите Александра Бевеня и Владимир Божич от името на Професионален съюз в Белград.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР