Освен че е сериозен конкурент на Lyft и Uber, Waymo

...
Освен че е сериозен конкурент на Lyft и Uber, Waymo
Коментари Харесай

Waymo и Renault – Nissan – Mitsubishi Alliance ще разработват заедно автономни коли

Освен че е сериозен съперник на Lyft и Uber, Waymo изследва и опциите за основаване на самоуправляващи се камиони, като прави своята технология налична за производителите на коли в търсене на финансова реализация на десетгодишната си работа в областта на самостоятелното ръководство. В тази връзка, във вторник компанията разкри вероятно свое партньорство с Renault – Nissan – Mitsubishi Alliance.



Според Bloomberg сред компанията и групата автомобилни производители се водят „ напреднали преговори” за създаване на самоуправляващи се коли. Стратегическото партньорство сред френските и японските производители съставлява 10 от най-известните марки по света, като към този момент работи с Гугъл върху плана с отворен код Android Automotive, който цели да интегрира в идните модели приложенията Assistant и Maps.

Сделката може да включва и стартирането на самостоятелни таксита. Още повече, че за Waymo, това ще бъде последващо огромно партньорство след тези с Fiat Chrysler за основаването на миниван и Jaguar Land Rover за напълно електрическия I-Pace. Проектите помогнаха на профилираната дивизия на Alphabet да стане преобладаващ състезател в тази област, като направи своята технология налична за от ден на ден и повече транспортни средства, преди съперниците ѝ да стартират да оферират своите услуги в сходен мащаб.

Според отчет от май предходната година Waymo и Fiat Chrysler към този момент даже разискват опцията за продажбата на самоуправляващи се коли непосредствено на потребителите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР