Освен бюджет, освен План за развитие, България няма и Съвет

...
Освен бюджет, освен План за развитие, България няма и Съвет
Коментари Харесай

Марионетният „Петков“ без позиция за Украйна

Освен бюджет, с изключение на План за развиване, България няма и Съвет за национална сигурност.

Това стана ясно след ялово съвещание на един от най-важните органи към премиера Кирил Петков, завършило късно нощес без позиция по рецесията с Украйна.

Очаква се министърът на защитата Стефан Янев, който направи две скандални изявления против НАТО и разполагане на спомагателни войски на Алианса у нас в края на 2021 година да внесе на дншното съвещание на кабинета план за утвърждение на такава, както  и ограничения за подсилване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската войска и техническото й застраховане.

Не е ясно обаче какъв брой от министрите ще вземат участие в съвещанието след позитивната проба за Коронавирус на вицепремиера Асен Василев, излязла през вчерашния ден следобяд.

Решенията, които държавното управление ще вземе, ще бъдат съобразени с развиването на обстановката и възможното ескалиране на спора, в това число ограничения за отбягване на отрицателни стопански резултати е завил министър председателят Петков, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Той обаче няма никакво желание да сменя военния министър поради изявленията му против Алианса и изключително поради вчерашния му апел българите да не четат непознати медии.

Интересно от кое място да се осведомяват за дислоцирането на ново въоръжение у нас – в това число изтребители, миночистачи, фрегати, откакто на формалния уебсайт на Министерството на защитата няма нищо. Реакция вид цялостно безмълвие като след Чернобил.

Заседанието на Съвета по сигурността беше закрито. На него са участвали министърът на защитата Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и шефовете на всички служби за сигурност.

Марионетен министър председател, марионетен кабинет, явно позицията ще се написа от президента Румен Радев.

Щом Дондуков 1 не може, Дондуков 2 може.

Проблемът е, че 2 изчегърта 1.

Оттук нататък виновен и за бюджет, и за План за развиване, и за рецесията с Украйна остава Радев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР